Bildet: Redaktøren av Guardian, Alan Rusbridger, møter til en parlamentarisk høring 3. desember 2013, i forbindelse med Guardians publisering av Edward Snowdens avsløringer. Rusbridger er en typisk representant for den liberale intellektuelle hvis karaktertype samsvarer med deres verdier: feminin, cerebral går sammen med tolerant og dialogorientert. Hvordan oppfører de seg når de er under angrep? De mener å dra kjensel på en fiende i Trump, men hva med alle andre de har ønsket velkommen i toleransens navn? Er de kanskje allierte? To be hoisted on his own petard, heter et engelsk uttrykk. Å bli spiddet på sin egen korde, falle for eget grep. Foto: Luke MacGregor/Reuters/Scanpix.

Når liberale anti-Trump-medier melder at spesialdomstolen, FISA, i oktober ga tillatelse til overvåking av Trump-medarbeidere, bør de mediene som fortier det, ha et problem.

Det var Guardian som så tidlig som 11. januar meldte at «på bakgrunn av egne kilder» ble det gjort to henvendelser til FISA-domstolen om overvåking av Trump-medarbeidere: En i juni og en i oktober. Den i juni ble avslått med beskjed om bedre underbygging. I oktober gikk henvendelsen igjennom.

Den lange artikkelen handler om Golden Shower-rapporten, drittpakken om Trump som et britisk privat sikkerhetsfirma sydde sammen. Guardian er helt oppslukt av russernes innflytelse på Trump og har trolig fått vite om avlyttingen av britisk etterretning:

The Guardian has learned that the FBI applied for a warrant from the foreign intelligence surveillance (Fisa) court over the summer in order to monitor four members of the Trump team suspected of irregular contacts with Russian officials. The Fisa court turned down the application asking FBI counter-intelligence investigators to narrow its focus. According to one report, the FBI was finally granted a warrant in October, but that has not been confirmed, and it is not clear whether any warrant led to a full investigation.

Det er viktig at Guardian sier «den har fått vite». Hvorfor skulle britisk etterretning lyve om en slik konkret handling? En del informasjon blir mer forståelig i retrospektiv.

Guardian er så forblindet av sin Trump-uvilje at avisen ikke evner å se at egne motiver og etterretning ikke lar seg skille fra hverandre.

Drittpakken ble bestilt av Trumps motstandere, først av Jeb Bush & andre republikanere. Men Guardian skriver med glatt ansikt at McCain ble så alarmert at han leverte en kopi til FBI. Som om innholdet var patent. FBI satt allerede med Hillarys eposter og følte presset av Demokratene som mente seg forskjellsbehandlet. Ønsket om likebehandling var uadskillelig fra payback.

 

 

The reports were initially commissioned as opposition research during the presidential campaign, but its author was sufficiently alarmed by what he discovered to send a copy to the FBI. It is unclear who within the organisation they reached and what action the bureau took. The former Democratic Senate leader, Harry Reid, has lambasted Comey for publicising investigations into Hillary Clinton’s private server, while allegedly sitting on “explosive” material on Trump’s ties to Russia.

Another Democratic senator, Ron Wyden, questioned Comey insistently at a Senate intelligence committee hearing on Tuesday on whether the FBI was pursuing leads on Trump campaign contacts with Russia.

“Has the FBI investigated these reported relationships?” Wyden asked.

Comey replied: “I would never comment on investigations … in a public forum.

The Guardian can confirm that the documents reached the top of the FBI by December. Senator John McCain, who was informed about the existence of the documents separately by an intermediary from a western allied state, dispatched an emissary overseas to meet the source and then decided to present the material to Comey in a one-on-one meeting on 9 December, according to a source aware of the meeting. The documents, which were first reported on last year by Mother Jones, are also in the hands of officials in the White House.

 

https://www.theguardian.com/us-news/2017/jan/10/fbi-chief-given-dossier-by-john-mccain-alleging-secret-trump-russia-contacts?CMP=share_btn_tw

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂