Nytt

I oktober ifjor gikk mobben i Paris til angrep på politimenn etter at de hadde lurt dem i en felle i en av ghettoene. De gikk til angrep på politiet med Molotov-cocktails mens politimennene befant seg inne i bilene.

To av politibetjentene ble så sterkt forbrente at de ble sendt rett til intensivavdelingen, mens to andre måtte ha sykehusbehandling.

Angrepet førte til nattlige politiprotester rundt om i Frankrike, til tross for at politiet ikke har streikerett i Frankrike. Franskmenn støttet dem ved å rope oppmuntrende fra balkongene. Nasjonalsangen ble sunget. Politimenn sa at de kan ikke lenger beskytte seg selv. Og langt mindre befolkningen, kan vi legge til.

fransk-politi3-1024x534

 

Idag melder Le Parisien at elleve personer er blitt arrestert i Paris som følge av angrepet på politiet.  To av dem mistenkes også for å ha vært involvert i et forsøk på mord i 2015. Den eldste av de arresterte er 19 år. Med ett unntak var de alle tidligere kjenninger av politiet.

Man bør komme med andre forklaringer enn sosio-økonomiske når ungdomsgjenger forsøker å brenne mennesker levende i bilene.

Le Figaro  Le Parisien