Nytt

potenza-kart
 

Tre migranter, en fra Nigeria og to fra Gambia, er blitt arrestert av politiet i den sør-italienske byen Potenza og siktet for utpressing under skjerpende omstendigheter, etter at de stengte to ansvarlige for et asylmottak i byen inne i et rom og truet dem på livet for å få mer lommepenger.

Lokalavisen La Gazzetta del Mezzogiorno, som først offentliggjorde saken, skriver:

Politiet rykket ut til stedet, hvor det først så ut til å være en protest på gang. Men tjenestemennene oppdaget at de tre migrantene hadde stengt sjefen for Global Service og en av medarbeiderne hans inne i et rom for å prøve å få mer penger enn det som er fastsatt i regelverket.

De tre afrikanerne hadde sett at de to asyloperatørene hadde et visst kontantbeløp i sin besittelse, og truet med å «kutte hodet av dem» hvis de ikke fikk penger.

Foruten kost og losji får beboere i italienske asylmottak vanligvis utdelt ca. 2,50 euro pr. dag. Mindre lokale variasjoner forekommer i beløpet, som gjerne brukes til å ringe og kjøpe kaffe eller sigaretter.

viale-marconi-238-potenza
Asylmottaket i Potenza ligger like ved jernbanestasjonen, i en bygning hvor jernbaneansatte har hatt et overnattingstilbud. Foto: Google.
 

I tillegg til trusselen hadde de tre oppfordret de andre beboerne til å gjøre opprør.

Politiet rykket ut med et høyt antall tjenestemenn for å hindre at situasjonen utartet.

Status for europeisk «flyktningpolitikk» i dag er altså at et vertssamfunn som sliter økonomisk, oppgir sin egen sikkerhet for å tilby sikkerhet til kravstore asylsøkere som utgjør en sikkerhetstrussel. Selvskadingen vi er vitne til, er monumental.

 

La Gazzetta del Mezzogiorno