Det ble veldig tidlig klart at Alain Juppé ikke hadde en sjanse mot tidligere statsminister François Fillon ved de konservatives presidentkandidatvalg. Sarkozy som røk ut av kampen etter første runde ga da også sin støtte til Fillon som var statsminister under hans presidentperiode. Han har allerede gratulert Fillon med seieren:

fillon-juppe1

Fillon har markert seg sterkt i den siste tiden. Han var valgets overraskelse. Hans politiske syn ligger til høyre for Juppé som hele tiden har vært en sentrumspolitiker. Fillon sier at Frankrike er sint, at landet krever forandringer. Han vil fjerne 500.000 offentlige stillinger og gi sin fulle støtte til entreprenører istedet. Juppé var mer moderat – han ville fjerne 250.000 offentlige stillinger.

Det var Fillon som kom best ut av det i en TV-debatt tidligere denne uken.

fillon-juppe

Situasjonen etter at halvparten av stemmesedlene var talt opp.

Fillon er katolikk og har vunnet mye støtte for sin harde linje mot islam – han har ingen tro på flerkultur. Hans prioritet er å beskytte Frankrikes identitet, språk og familieverdier.

cover-r4x3w1000-583437259271e-fillon_lepen

Fillon blir Marine Le Pens motstander ved presidentvalget til våren.

Marine har lovet en folkeavstemning om EU – en Frexit hvis hun vinner valget.

marine-le-pen

Le Figaro  Le Monde