Nytt

Den franske konservative avisen Le Figaro omtalte Marine Le Pen i overraskende positive ordlag igår. De skriver blant annet:

Marine Le Pen blir én av tre personer som franskmenn ønsker å se spille en betydelig rolle i de kommende månedene.  Samtidig synker Francois Hollande i popularitet.

For første gang i meningsmålingsinstituttet TNS Sofres historie svinger Marine Le Pen seg opp til en delt tredjeplass på pallen. Front Nationals leder er nå på samme nivå som Francois Fillon, Alain Juppé og Christine Lagarde.

Hennes popularitet ligger like bak Sarkozy. For Marine Le Pen er dette et nytt nivå. Hun går frem både blant tilhengere av PS (Sosialistene, +1) og UMP (de konservative, +7). Det mest urovekkende for hennes motstandere er at økningen har foregått gradvis og i det stille, uten skandaler.

Hun har fremfor alt en fordel av et livløst sosialistisk styre og et høyre som ikke kan se fremover men diskuterer gårsdagens spørsmål. Mens Marine Le Pen ser sin popularitet gå rett til værs, slår Francois Hollande sin egen rekord i upopularitet.

Franskmenn straffer Hollande for hans manglende autoritet. Ministrene hans fornærmer hverandre stadig på den offentlige arena. I tillegg har innenriksminister Manuel Valls begynt å snakke i vendinger som minner om Marine Le Pen i debatten rundt romfolket. 

Det er tid for revansje for lederen i Front National som venter spent på den forestående testen; kommunevalget i mars neste år. Her håper Front National på å vinne en rekke nye mandater.

 

 Marine-le-pen-poster

Le Figaro