I Bulgaria befinner det seg 13.000 migranter som vil videre til de rike landene i Europa. Etter at grensegjerdene ble satt opp har det bygget seg opp en frustrasjon blant de hovedsakelig afghanske migrantene. Det var ikke Bulgaria de hadde tenkt seg å bo i!

I byen Harmanli, som ligger langs hovedveien mellom Istanbul og Sofia, har bulgarerne bygget en leir for migrantene. Der kokte det over og opprøret var et faktum. Vannkanoner og gummikuler måtte tas i bruk og 24 politifolk ble skadet som følge av opprøret. 400 migranter ble fengslet.

En rasende statsminister Boiko Borisov lovte at alle migrantene som hadde vært involvert i volden ville bli stilt til rette og mange av dem vil bli utvist til sine hjemland.

«I am very worried. You see there is no window left unbroken. The people who committed these acts of vandalism will be brought to justice.

«Based on an agreement between the European Union and Afghanistan we have asked for a plane to start extraditing people there in early December. As for the rest, all who have acted brutally and violated public order will be moved to closed camps.»

bulgaria2Det ser ut til at alle typer politi som de hadde tilgjengelig ble utkalt for å håndtere de sinte migrantene.

Det sies at bakgrunnen for opprøret var at mange i leiren har skabb. Harmanli er den største migrantleiren i Bulgaria med 3000 personer. 400 av disse skal ha vært infisert med skabb. Leiren ble plassert i karantene og dermed brøt opprøret ut.

bulgaria3

 

Bulgaria har forsterket grensen mot Tyrkia, men presset kan fort bli stort nå når Erdogan truer med å slippe alle flyktningene som befinner seg i Tyrkia (3,5 millioner) ut av landet slsik at de kan ta seg videre til Europa.

02715dcd000007d0-0-image-a-1_1479993012399

Erdogan føler seg lurt. Ikke har han fått så mye penger som han krevde for å stanse gummibåtene til Hellas og forhandlingene om EU-medlemsskap ble raskt lagt på is etter kuppforsøket i Tyrkia.

Når ryker Erdogans tålmodighet og hva vil EU gjøre da?

Euronews  Daily Express