EU-lederne skal ha gått med på alle tyrkiske krav, hvilket må leses som det største politiske nederlaget i EUs historie. En union på 500 millioner mennesker lar seg diktere av en stadig mer islamistisk og tyrannisk leder for et ustabilt regime på 75 millioner.

Hvis Daily Telegraphs informasjon stemmer, har EU-lederne sagt ja til at alle migranter kan returneres, men for hver som sendes tilbake skal det flyes en migrant fra leire i Tyrkia til Europa. Hvis EU-lederne tror dette vil avskrekke sjøtrafikken tar de feil. Tyrkia har samtidig fått gjennomslag for at tyrkere skal få visum-frihet til EU, og det skal skje så tidlig som i juni, ikke i slutten av året, slik det opprinnelig var meningen. Tyrkia sjokkbehandler EU.

Medlemskapsforhandlingene skal åpne fem nye såkalte kapitler, for å få fortgang i prosessen om tyrkisk medlemskap i EU.

Det økonomiske bidraget skal fordobles fra 3 milliarder euro til seks, og enda snakkes det om at EU skal betale for all infrastruktur for migrantene i Tyrkia.

Tyrkia har fått i pose og sekk. Ved å legge seg flate har EU trolig bare skjerpet Erdogans appetitt. Han ser at det betaler seg å spille strongman.

Rett før helgens forhandlinger overtok han landets største aviser, Zaman. Det var det samme som å gi EU finger. – Så mye bryr jeg meg om menneskerettighetene deres, synes Erdogan å si. Og EU spiste i seg ydmykelsen.

EU-lederne synes å ha politiske følehorn på linje med Marie Antoinette. De mangler totalt følelse for hva som skjer i Europa:

In a basket of sweeteners handed to Ahmet Davutoglu, the Turkish prime minister, five new chapters of the long-running talks on Turkey’s accession to the EU will be opened.

And from June, 77 million Turks will be able to access to the EU’s Schengen zone for 90 days without a visa under a significant relaxation of the rules. That is four months earlier than envisaged in talks last year.

EU vil tillate Tyrkia å utplassere tjenestemenn på de greske øyene nærmest deres kyster. EU synes ikke lenger å bry seg om forsvar og betydningen av territorial kontroll.

In exchange, Turkey will agree to “readmit expeditiously all irregular migrants” who land on the Greek islands and to station immigration officers on islands including Lesbos, Leros and Kos.

Under the plan to discourage refugee crossings, for «every Syrian readmitted by Turkey from Greek islands, another Syrian will be resettled from Turkey to the EU member states», the summit’s conclusions say.

Hvis man kan skrive en setning som at «for å avskrekke flyktningene vil det for hver syrer som sendes tilbake bli sendt en syrer fra Tyrkia til EU» er man mentalt nedsmeltet. Det påfallende er at heller ikke Telegraphs journalist reagerer på en slik meningsløs, selvmotsigende setning.

Galskapen er blitt gjeldende politikk.

idomeni.border.søn.6.mars.2016

Foto: EU blir hamret fra to kanter. Fra elendigheten ved grensen mot Makedonia, som mediene sørger for å levere bilder fra kontinuerlig. I samarbeid med hjelpeorganisasjonene blir politikerne hamret og minnet på deres ansvar. At det kanskje er Tyrkias ansvar, hører i lite om.

Med et lite forbehold: Man ble enig i prinsippet mandag kveld. Men det ble ikke underskrevet noen avtale. Man ble enig om å møtes igjen 17-18 mars for å hamre ut detaljene.

Djevelen gjemmer seg som kjent i detaljene. En av dem heter Tyrkias visumfrihet over islamiske land. Dvs i nyhetsreportasjen heter det at Tyrkia må gjøre noe med visumreglene overfor islamske land. Det kan bare bety at de er slakke. Hvilket indikerer at Tyrkia kan manipulere betingelsene for å slippe inn i Tyrkia etter forgodtbefinnende, og med visumfrihet vil det være det samme som å være inne i Schengen.

Avtalen virker skreddersydd for å sprenge EU.

merkel.erdogan

Foto: EU blir hamret fra den andre side av Erdogan. Presset ser ut til å virke: Humanitær storslegge og brutal maktpolitikk i skjønn forening. Men det er altså EUs egne institusjoner – medier og asyllobbyen – som er alliert med sultanen i Ankara. Her i sitt gullforgylte palass til 1 milliard dollar. Angela Merkel er ved å bli en pappfigur.

Et annet punkt: EU vil gjerne at Tyrkia gjør noe med sine ID-krav, f.eks. innføre biometriske ID-bevis. Det peker mot svindelen med pass og dokumenter, som foregår over en lav sko.

Når David Cameron hilser avtalen velkommen og tror den kan sette stopper for den umenneskelige båttrafikken, røper han at han ikke har guts til å se virkeligheten i øynene:

Leaving at midnight, David Cameron said there was the «basis for a breakthrough, which is the possibility that in future all migrants who arrive in Greece will be returned to Turkey.»

«Now that would, if implemented, break the business model of the people smugglers, and end the link between getting in a boat and getting settlement in Europe. That is something that I’ve been arguing for a year. I think that it is significant, but only if it’s fully implemented, and that’s what needs to happen next.»

Cameron vet utmerket godt at det er Erdogan og myndighetene som er involvert i smuglingen og de tjener enorme summer på trafikken, slik de har tjent enorme summer på å kjøpe olje fra IS og sende våpen i retur. Tyrkia er blitt islamisert og korrumpert under Erdogan, og the chicken comes home to roost, som amerikanerne sier. Nå viser resultatene seg. Men i stedet for å stå opp mot en mann som uten å nøle vil bruke migrasjonen til å ødelegge og betvinge Europa, tør ikke EU-politikerne kny. Det eneste tegn på at de vet de gir etter for utpressing, er bisetningene om at avtalen er bra «hvis den blir etterlevd». Mer tør ikke Cameron si.

Det er ynkelig.

På toppen av det hele blir Storbritannias bidrag til Tyrkia doblet fra 250 millioner pund til 500 millioner pund. Ikke akkurat småpenger.

Europa går med andre ord med på å betale for å bli rundspilt og ydmyket.

 

 

Reuters tittel antyder ambivalens og tvetydighet: EU welcomes bold Turkey plan to stop migrants, defers decision

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂