Mandag gikk øyelege Jan Guldahl ut i Adresseavisen og meldte seg ut av FrP. Guldahls utmelding var en direkte følge av årsmøtet i Trondheim FrP som ble avholdt lørdag 12. november. Her stilte Guldahl som motkandidat til nestleder Mats Ramo for ledervervet i Trondheim FrP. Guldahl har markert seg i innvandringsdebatten og har blant annet uttalt at ingen med hijab vil få jobb ved hans klinikk, Trondheim Øyelegesenter.

guldahl-arsmote

FrP har ikke klart å markere seg som opposisjonsparti i Trondheim og Adresseavisen har karakterisert partiet som anonymt og lite synlig. Det er derfor forståelig at mange medlemmer er urolige for tingenes tilstand i det man snart går inn i valgåret 2017. Overraskende mange  stemte for utfordreren Guldahl under årsmøtet, men Ramo vant 24-21. Spørsmålet er om valget foregikk på redelig vis? Guldahl beskylder den lokale ledelsen i partiet for taktikkeri i forbindelse med valget. Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad og andre i posisjon halte ut tiden slik at de fikk tak i «sine» folk til avstemmingen, mener Guldahl.

-De fikk kalde føtter når de så hvem som kom. De fryktet for posisjonen til Ramo og satte i gang en uthalingstaktikk. Først ble møtet utsatt, og deretter ble det beordret en teknisk pause på en halv time før stemmeavgivningen.

Guldahl sier at det i løpet av møtet kom til fem-seks nye stemmeberettigede, blant annet olje- og energiminister Tord Lien.

-Dette sørget for at Ramo fikk flest stemmer, sier Guldahl.

Ramo benekter mobilisering, men innrømmer at de kan mobilisere FpU-ere om nødvendig.

-Hvis vi skulle mobilisert ville vi fått inn flere fra aktive FpU-ere og flere folk fra tida da jeg og Sivert (Bjørnstad red.anm.) var aktive der. Det gjorde vi ikke.

Striden i Trondheim FrP synliggjør noe av skillelinjene i FrP: De unge liberalistene vs de mer voksne verdikonservative. Det har derfor falt Guldahl tungt for brystet at Ramo og Bjørnstad med flere fikk lagt ned senioravdelingen i Trondheim FrP. Guldahl er også misfornøyd med partiets medlemspleie.

I tillegg til den politiske linjen i lokallaget reagerer Guldahl også på at trondheimspartiet ikke tar imot nye medlemmer på en god måte, og på at han mener senioravdelingen i lokallaget er bevisst fjernet.

-Det er ikke rom for oss litt eldre mer modne. Det er ikke et liberalt syn som det Bjørnstad fronter vi får stemmer på. Det er det flere partier som har. Det FrP vinner valg på er justispolitikk, samferdselspolitikk og asyl- og innvandringspolitikk, sier Guldahl.

Det hører med til historien at nestleder Per Sandberg har gått ut mot lokallaget i Trondheim og sagt at man burde ha funnet en plass til Guldahl. Mats Ramo derimot kaller Adresseavisens omtale av saken som å koke suppe på spiker og viser til at Guldahl ble tilbudt plass i styret.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.