Når mediene blir propagandaorgan mot ens egne interesser, er det på tide å finne andre å lære av. De finnes. Jeg har denne uken begynt å høre på talkshowene på Fox News, Sean Heannitys show og Laura Ingraham.

Norske medier fremstiller alt som er annerledes enn dem selv som høyreorientert. Fox News har fått et slikt stempel. Men man kan snu på flisa. Når Aftenposten skriver: Fire grunner til å frykte det som kommer etter valget, hvor Steinar Dyrnes lurer på om Trump leker med rasekrig. Det samme gjorde «eksperten» Hallvard Notaker i Dagsnytt 18 onsdag. Han la også inn rase i en oppfordring om å følge med på hva som skjer i valglokalene. Selvfølgelig Trumps skyld.

By the way: Anders Magnus er en velkommen forandring som programleder. Han har en tørr ironi som gjør at ikke programlederen høres ut som han er av samme mening som de han inviterer. Han tør å pirke litt i dem. Men Hillary/Trump ble for mye. Han åpnet med å ta opp Project Veritas-videoene. Hva var dette? Han signaliserte at han var klar til å pirke i Hillary-glorien som norske medier finpusser. Men så kom Anders Tvegård inn og han er blant de lojale fotsoldatene. Han åpnet med å si at Hillary har tatt avstand fra de to som opptrer i videoen. – Ja, men det er after the fact, skjøt Magnus inn. Tvegård tro vannet, før han kom inn på fast grunn: Hillarys målinger. Ikke noe der for Magnus. Så Notaker som var et eksemplar av den norske ekspert for hvem noe utenfor den politisk korrekte haven er utenkelig. De latterliggjør Trump. Magnus ble taus.

Hvor skal man hente korrigerende informasjon?

Sean Hennitys show ligger på youtube.com. Det er en oppkvikkende opplevelse å møte noen som sier det man selv tenker. Det er som om Per Ståle Lønning skulle gjenoppstått. Norge har hatt noen personligheter som ruvet i journalistikken. Det er bare pygmeer tilbake som går i takt. Take a look:

Det er befriende å møte Laura Ingraham. Hun er på ballen. Hun forstår hva som foregår. Hun forstår hva establishment forsøker å pull off. Allerede nå viser de bare venter på at tingene skal være tilbake til normalen. Som om Trump aldri fantes.

Det kommer ikke til å skje.

De kortene som mediene har spilt ut er rettet ut leserne/velgerne. Fra CNN til Aftenposten serveres dette:

Alternativ 1: Allerede valgdagen kan bråket starte. For Trump har oppfordret sine velgere om å «gå og overvåke» valglokaler andre steder etter at de har stemt på valgdagen. Siden hans velgere primært er hvite, har dette av flere blitt oppfattet som at han ber dem overvåke velgere av en annen hudfarge.

Den 61 år gamle tømreren Steve Webb fra Ohio har tenkt å ta Trump på ordet.

– Jeg vil se etter, vel det kalles utvelgelse etter rase. Mexicanere, syrere og folk som ikke kan snakke engelsk, sier han til The Boston Globe.

– Jeg kommer til å stå rett bak dem. Jeg skal gjøre alt på den lovlige måten. Jeg vil se om de er ansvarlige. Jeg skal ikke gjøre noe ulovlig. Jeg skal gjøre dem litt nervøse, sier Webb.

Man kan tenke seg andre scenarier: Fire grunner til å vurdere abonnementet på Aftenposten. Har det ikke streifet Aftenposten og CNN at de utfordrer lesernes fornuft? Hvis det underliggende premiss er at de tror leserne er idioter, kan det være at de har overraskelser i vente.