Kultur

674370

I kunstspalten har vi nylig hatt en del eksempler på verker av den dansk-norske gruppe kunstnere som i første halvdel av 1880-tallet var aktive i Sora i Italia. Da kan det passe ganske godt å presentere en vin fra omtrent det samme området – rett øst for Roma.

Montepulciano d’Abruzzo har etter hvert blitt ganske populær i Skandinavia. og dagens vin finner vi både på Pol og System. Polet karakteriserer den som ung og preget av modne mørke bær, streif av urter, lakris og fat, og Systemet sier Kryddigt & Mustigt. Styrken er 12,5%, og den kan anbefales til både kylling, svin, lam og storfe. Den går også utmerket til de fleste pastaretter.

På Polet er den dessverre ikke av de aller rimeligste, NOK 410,- for treliterskartong, 300,- for en magnumflaske /1,5 liter), 150 for 0,75-literflaske og 85,- for en halvflaske. På Systemet slipper man betydelig rimeligere fra det, med SEK 255,- for kartongen og 105,- for 0,75-literflaske.

Ellers har både Pol og System et godt utvalg av både mer rimelige og dyrere Montepulciano d’Abruzzo.

Les også

-
-
-
-
-