674370

I kunstspalten har vi nylig hatt en del eksempler på verker av den dansk-norske gruppe kunstnere som i første halvdel av 1880-tallet var aktive i Sora i Italia. Da kan det passe ganske godt å presentere en vin fra omtrent det samme området – rett øst for Roma.

Montepulciano d’Abruzzo har etter hvert blitt ganske populær i Skandinavia. og dagens vin finner vi både på Pol og System. Polet karakteriserer den som ung og preget av modne mørke bær, streif av urter, lakris og fat, og Systemet sier Kryddigt & Mustigt. Styrken er 12,5%, og den kan anbefales til både kylling, svin, lam og storfe. Den går også utmerket til de fleste pastaretter.

På Polet er den dessverre ikke av de aller rimeligste, NOK 410,- for treliterskartong, 300,- for en magnumflaske /1,5 liter), 150 for 0,75-literflaske og 85,- for en halvflaske. På Systemet slipper man betydelig rimeligere fra det, med SEK 255,- for kartongen og 105,- for 0,75-literflaske.

ANNONSE

Ellers har både Pol og System et godt utvalg av både mer rimelige og dyrere Montepulciano d’Abruzzo.

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629