Sakset/Fra hofta

Et utvalg som består av politikere fra Ap, KrF, Venstre, SV og Senterpartiet har lagt frem et 50 siders notat om ny integreringspolitikk, omtalt på Document her. Man ønsker retningslinjer som anbefaler forbud mot hijab i skolen. FrP er enig, men Høyre hevder de ikke ser poenget i å forby religiøse hodeplagg.

Hijab er islamistenes fremste symbol i Vestens gater, og hodeplaggets utbredelse har økt i takt med masseinnvandringen og manglende integrering. Muslimske kvinner i Vesten nyter godt av friheten her, og kan derfor koste på seg å hevde at bruken av hodeplagget betyr selvhevdelse og stolthet. Men det er en selvhevdelse med mye tross i seg, mot samfunnet de er kommet til. I samfunnene de kommer fra er det ikke mye selvhevdelse i hijaben. Der er det tvang.

Mange ikke-muslimer kjøper påstanden om hijab som positiv identitetsmarkør, og de later som de ikke forstår plaggets symboleffekt. Denne uforstanden er én av grunnene til at hijab ofte sammenliknes med et vanlig hodetørkle, blir ufarliggjort og gjort til et spørsmål om selvhevdelse for innvandrerkvinner.

Venstremedia har klart det kunststykket å gjøre det stuerent å brennmerke hederlige medborgere som er redd for barn og fremtid på grunn av masseinnvandringen. Hva kunne ikke disse aktører ha gjort for å nedsnakke hijaben? Selv ikke når debatten handler om småjenter i skolegården, har de gangsyn eller mot nok til å fortelle hva det egentlig dreier seg om og hvor skapet bør stå. Tvert imot! Mediegiganten på Marienlyst velger å skyve en småjente på 9 år foran seg i promoteringen av dette hodeplagget spesialdesignet av islamister.

Dagsrevyen onsdag valgte å undervise småjenter i hvordan man tar på seg en hijab. En ni år gammel jente forstår selvfølgelig ikke symbolikken og den politiske sprengkraften i hijaben, men det bryr ikke NRK. NRK velger å infantilisere debatten og misbruke barn i et delikat politisk spørsmål, og siterer Anmol Babar (9) på at hun blir lei seg om hun ikke får bruke hijab på skolen.  Lisenskringkasteren velger å fokusere på barnets valg, men ikke på hva som ledet til valget.

anmol.babar.hijab.10.08.2016

Det var først etter at Anmol Babar (9) begynte på koranskole at hun fikk lyst til å bruke hijab. I snart to år har hun brukt hodeplagget både hjemme og på skolen.

Kanskje det politiske utvalget har begynt i feil ende? Man må fjerne roten først, ikke frukten. Hijaben er bare én av fruktene på det islamske treet. En av de uskyldige fruktene kanskje, men like fullt en frukt som anskueliggjør islams innflytelse.

Anmols mor, Ansa Babar, går ikke med hijab, men synes barn skal ha friheten til å velge selv. Vestens frihet utnyttes til reklame for islams iboende ufrihet. For «Det er ingen frihet i minaretens skygge» som det sto å lese i Familien nr 3, 1976. En kvinnelig misjonær i Algerie forteller fra dagliglivet, kvinners dagligliv.

Det er ingen frihet i minaretens skygge

-Gå på tur i fjellene? Nei, sa Kari som svar på mitt spørsmål.
-Da kaster småguttene stein etter meg. Det går slett ikke an for en kvinne å gå alene omkring her.

(…)

Dette er en verden så totalt dominert av menn at man må oppleve det for å fatte det. To ganger om dagen får kvinnene slippe ut av huset – og da for å hente vann. Siden landsbyene er plassert på fjelltopper, er det nødvendigvis et meget langt og tungt stykke å gå for å slepe alle vanndråper til husholdningens behov fra dalbunnen og opp. Dette får de lov til, men på egne koneveger og de må gå i samlet flokk. Ingen kvinne får gå alene. Må hun et ærend utenom de to lufteturene, må hun spørre landsbyrådet om lov, hvis hennes mann ikke er i nærheten og kan avgjøre det.

Det er i de ikke-muslimske land at kvinner kan velge hvor de vil gå, når de vil og hvordan de vil. Det er under islamisters jurisdiksjon at kvinner må holde seg inne, eller ha anstand og tillatelse for å gå ut. Hijab er et skritt på en veg mot en verden så totalt dominert av menn at man må oppleve det for å fatte det.

 

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/integrering-og-innvandring/utvalg-vil-stanse-hijab-bruk-i-barneskolen/a/23761945/