Fahad Qureshi har lagt ut en tale på Youtube hvor han tar et sterkt oppgjør med sine motstandere.

I den siste tiden har muslimer som Shoaib Sultan, Ali Chisti og Linda Noor tatt et ideologisk oppgjør med den salafi-inspirerte organisasjonen Islamnet og dens leder Fahad Qureshi. Qureshi har møtt dem med sterke anklager om at de ikke tilhører islam, men en progressiv utbrytersekt, hvilket må bety at de ansees for å være frafalne og fortjener straffen det innebærer.

Vårt Land og Klassekampen omtaler saken, og Klassekampens Åse Brandvold skriver:

Ikledd en hvit kjortel og akkompagnert av meditativ musikk oppfordrer Qureshi konservative muslimer til «å komme ut på slagmarken» og skrive kronikker og delta i diskusjoner på Facebook.

Og så sier Qureshi, ifølge Brandvold:

Hvis du ikke kan gjøre det heller, mine kjære brødre og søstre…sier Qureshi og tar en pause, før han fortsetter med å sitere en koranvers på arabisk som omhandler fysisk kamp for islam.

Linda Noor reagerer i følge Vårt Land kraftig på uttalelsene:

I et innlegg på verdidebatt kaller hun videoen for en «eneste lang krigserklæring mot ”den progressive utbrytersekten” som jeg blir kategorisert som en sentral del av».

Videre skriver hun:

«Videoen er en soleklar dokumentasjon på hvor ytterliggående Islam Net er, og hvor langt Fahad Qureshi er villig til å gå for å dehumanisere sine meningsmotstandere».

Utgangspunktet for mange av Midtøstens blodige konflikter kommer stadig nærmere.

At Lena Larsen i følge Klassekampen kaller argumenteringen for u-islamsk, er ikke egnet til å berolige noen.

fahad.qureshi3