Det er opprørske tilstander i det katolske Frankrike etter at IS har gått til full religionskrig. Mange tenker nok på franskmenn som ikke-religiøse fordi landet er sekulært, men dette er galt. Det er vanskelig å måle hvor religiøse folk er, men det anslås at mellom 41% og 88% av franskmennene er troende katolikker. Dette var et symbolsk terrorangrep. Jihadistene utfordrer kirken.

Jihadistene tok seg inn i kirken under messen og tvang presten til å knele ved alteret før de gjennomførte en «arabisk seremoni» og deretter skar halsen over på ham.

Alle de franske avisene rapporterer om hva som faktisk skjedde og nonnen Danielle som var vitne til drapet ble intervjuet av BFM TV.

Obama har som vanlig fordømt angrepet og tilbudt sin assistanse. Hva slags assistanse? Hva kan Obama gjøre med en jihadist som allerede er på plass i Frankrike, som har elektronisk fotlenke etter å ha forsøkt å dra til Syria og som myrder i de timene han har «fri» midt på dagen?

23c985e3-a46d-48a2-898a-fdc08ddeba55

Det er en vits.

Marine Le Pen vet hvor ansvaret ligger: Det er hos de regjerende politikerne. Det er opprørende å se dem snakke, sier hun.

Marine

Hennes niese, Marion Le Pen, som er den yngste parlamentsmedlemmet i Frankrikets moderne historie og medlem i Front National, vil gjøre noe mer enn bare å prate om saken. Hun skrev på Twitter: Stilt overfor trusselen mot Frankrike, har jeg bestemt meg for å melde meg hos Heimevernet og oppfordrer andre patriotiske ungdommer til å gjøre det samme.

Marion

Tidligere på dagen skrev hun: De dreper våre barn, myrder våre politimenn og slakter våre prester. Våkn opp!

«Ils tuent nos enfants, assassinent nos policiers et égorgent nos prêtres. Réveillez-vous!»

Et annet parlamentsmedlem, Eric Cotti, forlangte deportasjon av alle utlendinger som er registrerte som sikkerhetsfare. De har ingenting i Frankrike å gjøre, sier ham. Vi har ikke mer tid å miste ved å holde dem under oppsikt og de utgjør en trussel. Kast dem ut straks, sa han til France Info.

1F4B2C4900000578-3709237-image-a-2_1469552343440

Sarkozy vil ha en «nådeløs reaksjon». Hva skulle det være? Og mot hvem? De to jihadistene er skutt og drept. Tror han krigen mot jihadistene fremdeles skjer i Syria?

Sannsynligvis forsterkes politibeskyttelsen ved moskéene. Det er jo for mange kirker til at de kan få samme sikkerhet.

Daily Mail   Le Monde  Le Figaro

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂