Menneskerettighetsssituasjonen i Egypt forverres. Blant dem som rammes er landets kristne koptere, det skriver Lars Akerhaug i Dagen.

Akerhaug skriver at fredag 20. mai i år slikket flammene oppover husveggene i landsbyen Al-Karam i Minya. Hus ble plyndret og satt i flammer av en muslimsk mobb. En eldre kvinne ble dratt ut av sitt eget hjem og kledd naken, før hun ble tvunget til å gå gatelangs, til skue for hele landsbyen:

Flere hus ble brent ned, familier mistet alt de eide. 300 kristne ble utsatt for vold og angrep den dagen. Angrepene startet etter at det hadde gått rykter om en hemmelig affære mellom en kristen mann og en muslimsk kvinne.

Hendelsen er ifølge Akerhaug bare én av flere angrep på landets kristne minoritet, som for det meste tilhører den koptisk-ortodokse kirken, et av verdens eldste kirkesamfunn.

– Kopterne i Egypt blir undertrykket, sier den kristne aktivisten Mina Fayek ifølge Akerhaug til nettavisen Al-Monitor.

Fayek viser til at egyptiske myndigheter i liten grad griper inn når kristne utsettes for angrep og overgrep, og sier i følge Akerhaug  at myndighetene gjør lite for å beskytte de kristne.

Les mer: Dagen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂