Det kan virke slik. Fordi, uten å være konform får du knapt spalteplass i Aftenposten, hvor hun 17/7/16 hadde er lengre innlegg hvor hun beskrev Brexit som et tap for Europa. Kristin Clement er leder av tenketanken Civita…sammen med Erna Solberg utformet og skapt for «de brede forlik» i løpet av to ineffektive, svulstige Bondevik-regjeringer.

Tap? Tvert imot vil mange si. Hun hoppet over er at engelskmennene stemte for å ta landet og demokratiet tilbake…Og at Brexit vil fremtvinge nødvendige forandringer av EU som styres fra Brussels av en arrogant udemokratisk klikk, av ikke-folkevalgte mennesker. Det er nok å nevne Jaglands navn.

Dersom Høyre står bak Clement’s EU-propaganda, vil jeg ikke stemme på partiet til neste års Stortingsvalg. Da heller stemme på Kystpartiet eller et annet verdikonservativt parti som tydelig måtte fremstå, og som klart står opp og protesterer mot media og den manglende folke-forståelsen som nå regjerer. Ikke mye bedre enn Ap.

Clement påstår implisitt at «det å ta landet og demokratiet tilbake» for engelskmennene, ikke representerer en plan god nok… Hvilket påminte meg Gudmund Hernes, som nylig påsto det samme, og som ga Gro «æren» for raskt og resolutt å ha tatt oss inn i EU allikevel – gjennom bakdøren. Til ugunstige betingelser – på tvers av vår folkeavstemning. For dette arrogante folket-neglisjerende faktum mener Gudmund Hernes oss Gro Harlem Brundtland takk skyldig – – i motsetning til Brexit uten plan B i det hele tatt…Det er slike selvgode bedrevitere som Gudmund Hernes som udemokratisk styrer EU, og som alminnelige mennesker nå heldigvis reiser seg imot.

Det Clement glemmer, er at der er viktigere ting enn det handelspolitiske som gjelder. Innlegget hennes var preget av synsing og kort på fakta. Men dersom også jeg skal få komme med påstander er min den, at Norge ville greid seg helt utmerket, ja langt bedre utenfor EU. At det norske Nei-flertallet bedømte EU spørsmålet helt rett. At globalistene og politikerne tok feil.

Å gi EU æren for et Europa uten krig etc er drøy. Faktisk, Europa er idag økonomisk svekket, og uten egen forsvarsevne. Uten prinsippfaste ledere, ja uten ledere i det hele tatt. Kun med administrasjons-folk, en generasjon av hva jeg kaller godværs-politikere. Som etter KKK syndromet nå tillater Europa ødelagt: karriere, konsensus og komfort.

I Frankrike raser folket mot sin president, som ikke ytrer annet enn alminneligheter, de samme hjelpeløse, etter hvert IS-inspirerte terror-angrep. Folket hevder høyt og tydelig «Vi er i krig, det forstår alle bortsett fra vår President». Men president Holland er typisk for Europas sosialdemokratiske, selvdestruerende, selvgode konforme og ja, feige maktelite. Som nekter å se eller ærlig å omtale elefanten i rommet. Inntil det er for sent, er jeg redd for. Alt mens USA og resten av verden ser på i forferdelse og mener Europa ingenlunde gjør hva som trengs for å bekjempe islamistisk terrorisme. Dagbladet viser til en amerikansk kommentator som sarkastisk spør: – Når skal vi slutte å sende kondolanser?

 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂