I Morgenbladet 1/7/16 under overskriften «Brexit viser at eliten ikke skjønner den verdenen den har skapt» skriver denne kjente mannen. Som ødela den norske skolen i sin glanstid.

Og han fortsetter i sosialistisk suveren stil, med å forherlige Gro Harlem Brundtland for hennes EU besluttsomhet, den gang i 1994. Hun hadde trygge hender og stø Ap-kurs, og sågar en plan B, ifølge Gudmund Hernes.

Implisitt, britene har ingen plan. Men Gro’s plan B var såre enkel: Å neglisjere folkets Nei. Og var det, da, så korrekt, fortjenestefyllt og demokratisk? Nei, hun tilsidesatte glatt folkets vilje ved å melde oss inn, via bakdøren. Til det folket nettopp hadde sagt nei til.

Hva slags autoritær respektløs oppførsel representerte ikke dette? Og ble det en lykkelig avgjørelse? Nei. Igjen hopper Hernes glatt over det viktigste i sin feilaktige fremstilling.

Det norske folket ville igjen takket Nei. Akkurat som engelskmennene, som stemte for å ta landet og demokratiet tilbake. Vanlige folk i begge land har fått nok av makt-eliten. Ordet i overskriften «eliten» var faktisk det eneste som fikk meg til å lese videre. Det mest relevante ordet i hele Hernes-kronikken. Ifølge min kone er akkurat det lille ordet nå blitt like stigmatiserende som «skipsreder» var det i etterkrigstiden i min bransje. Og tildels fremdeles er det. Selv har jeg i en riksavis offentlig blitt fratatt menings-berettigelse, nettopp pga mitt virke.

Vår indirekte EU tilknytning gjennom EØS er så dårlig at engelskmennene ifm Brexit beskrev norsk tilknytning som totalt uakseptabel. Ikke har vi stemmerett, og folk som Jagland og andre globalister kommer knapt frem, mot en ikke-valgt uansvarlig maktpyramide. Som ikke engang kan avsettes, enn si forandres. Ikke rart EU bryter sammen.

Nei, Hernes forsøker den vanlige sosialistisk selv forherligelse. Han og likesinnede er utgått på dato. Det er akkurat slike forfeilede maktsyke udemokratiske folk EU-befolkningen reiser seg imot. Som bevisst har tillatt innvandring fra tidlig av. Hvordan Europa skal få «omeletten» tilbake i eggene blir en langdryg, dyr og vanskelig reise. Med mer terror og borgerkrig som sannsynlig resultat.

 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂