Selvfølgelig stemte det britiske parlamentet FOR Brexit-planen. Hva annet skulle de gjøre? Det britiske folket hadde allerede avgjort saken i en folkeavstemning. Trodde man at britiske politikere skulle gå imot folket? De hadde ikke tenkt å forkorte sin egen politiske karriere. Og dessuten er det snakk om fair play og alt det der. Britene liker ikke tøys.

Det mest overraskende ved avstemningen var at 89 parlamentsmedlemmer stemte imot timeplanen Theresa May har satt for Brexit. Naturligvis foreligger det allerede en navneliste slik at folk kan sjekke hva deres lokale representant stemte og så stemme på en annen kandidat ved neste parlamentsvalg. Men altså: 461 parlamentsmedlemmer stemte for planen.

Avstemningen viste for alvor at skottene har meldt seg ut av Great Britain. Av de 54 SNP (Scottish National Party) politikerne så stemte 51 imot Brexit-forslaget. Videre var det 23 fra Labour, 5 Liberaldemokrater og 1 konservativ (Ken Clarke – hvem ellers).

De 89 parlamentsmedlemmene som stemte imot tidsplanen om å iverksette artikkel 50 (starten på slutten) før utgangen av mars har ikke forstått hva demokrati er. De er rett og slett ikke interesserte i å utføre den oppgaven som folket har gitt dem – å forlate EU.

Theresa May har med dette vunnet en stor politisk seier. 208 Labour-medlemmer stemte for forslaget hennes. Det betyr at det er tverrpolitisk enighet. Ja, minus skottene da – men de er det ingen som bryr seg om lenger. SNP bedriver kun identitetspolitikk og stemmer i flokk. Resten av landet synes de bør ta med seg sekkepipene og kiltene sine og pelle seg hjem til Skottland for å trøstedrikke whisky ettersom de ikke vil bedrive politikk på riksplan. Det var tross alt skottene som selv stemte imot å forlate Great Britain. Nå er det trass og furting fordi politikerne deres ikke vil forlate EU – de blir tvunget ut i følge med engelskmenn og walisere. Buuhuu.

Hva Høyesterett kommer opp med av korrekte prosedyrer er ikke så viktig lenger (skjønt nå debatteres det om ikke det skotske parlamentet må godkjenne Brexit også!).

Debatten om en «hard» eller «myk» Brexit raser fortsatt. Den myke varianten er å beholde tilgangen til EU-markedet. Men det fordrer fri flyt av folk, og det har britene sagt nei til.

3b2208fd00000578-4006394-image-a-38_1481108350800

Theresa May er for tiden i Midtøsten – uten å dekke til håret : )

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂