Bild.de sender live fra Tyrkia. Bild er på Erdogans parti. Han er demokratisk valgt og er landets lovlige president mener Bild. De sympatiserer med Erdogans tilhengere som marsjerer i gatene og roper Allahu Akbar. Ropene kan tydelig høres, men programleder kommenterer dem ikke.

Han sammenligner i stedet med situasjonen i Egypt i 2013, da Abdel Fatah al-Sissi ledet et militærkupp og Det muslimske Brorskap. Det var også udemokratisk!

Sympatien for Erdogan er symbolsk på utviklingen i Europa: Dagen etter angrepet i Nice, støtter en tysk kanal en islamistisk president og forsvarer ham som demokratisk valgt. Det samme sentiment kan gjenfinnes i andre europeiske medier.

Europa har mistet kursretningen.

Erdogan slåss for å beholde kontrollen. Hvem er det Erdogan ringer for å oppfordre til motstand? CNN Tyrkia. CNN blir dermed medspiller i maktkampen.

Erdogan og hans støttespillere kjemper for å gi skinn av at de fortsatt har makt. Mediene som fungerer som mikrofonstativ for dem, blir medspillere på Erdogans side.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂