Erdogan-tro styrker gir de militære som blokkerer Istanbuls to viktigste broer to timer til å forlate broene, ellers vil de bli skutt på.

Samtidig flyr kupp-kontrollerte jagerfly over Istanbul for å markere styrke.

Parlamentet i Ankara har blitt truffet av bomber. Jagere flyr lavt over Ankara.

Jens Stoltenberg «calls for calm and respect for Turkish institutions» og er i møte med Tyrkias utenriksminister.

Screen Shot 2016-07-16 at 02.00.33

Kuppmakernes stridsvogn ved Atatürk flyplass omringes, vognførerer skyter i luften med håndvåpen, men menneskemengden klatrer opp på tanksen og begynner å rope fornærmelser mot ham.

Fjernsynsstasjonen TRT kontrolleres av kuppmakerne og rapporterer at Tyrkia nå styres av et «fredsråd». Statskanalen ble først tatt av luften fredag kveld, men er tilbake etter midnatt.

Tyrkias statsminister hevder at Fetullah Gülen, som lever i eksil i USA/Pennsylvania, står bak kupplanene. Gülen er en tidligere alliert av Erdogan frem til 2013, da han anklaget Erdogan for korrupsjon. Gülens nettverk, som står for et mer tolerant islam enn Erdogan, ble heftig utrensket ev Erdogan i etterkant.

Ingen nyhetsmedier vet for tiden hvor Erdogan befinner seg. Han ringte via FaceTime til CNN Tyrkia og oppfordret befolkningen til å gå ut på gatene og støtte ham. Det ryktes av Erdogans fly snart skal gå inn for landing i Tyrkia.

Screen Shot 2016-07-16 at 02.03.01

Erdogan ringer CNN Turk via FaceTime

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.