Leserne vil oppleve at norsk og dansk stoff flyter mellom sidene. Det har med ressurser å gjøre, hva vi rekker, og ikke minst: Hvor fort tingene utvikler seg.

Document har som målsetning å dekke de viktige tingene, de som har betydning for samfunnet. Vi ser kanskje en betydning som andre medier ikke gjør. Denne uken har vi hatt Chilcot-rapporten om Irak, Hillarys eposter og Dallas. Uken før der var det Brexit og jihad-angrep i Dhaka, Saudi, Jordan, Bagdad, Jemen osv. Angrepet i Dhaka var viktigst. Hvis dette er begynnelsen på slutten for IS, hvordan vil da slutten se ut?

Vi ønsker å ha en rullerende tjenste, der vi fanger begivenhetene mens de skjer. Går det for lang tid fortaper effekten seg og vi «glemmer».  Det er noen poenger som må tas med en gang, og det er disse poengene som gjør at vi kan utvikle en forståelse for hvor vi er på vei.

Det som skjer er globalt, derfor må vårt perspektiv være globalt. Heather Mac Donalds lange essay i City Journal om kriminalitetsutviklingen i Chicago bør leses av alle. Samme dynamikk ser vi i Europa, og her er det enda mindre vilje til å forstå.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂