Boualem Sansal. Stillbilde: La Grande Librairie / YouTube.

Den islamske verden er i ferd med å overta Europa, men forberedelsene til krigen skjer gradvis og med så små skritt at Vesten med sine inkompetente regjeringer ikke ser det, sier den berømte algeriske forfatteren Boualem Sansal i et intervju med Berlingske.

Europeerne er tilskuere til Gaza-krigen, men forstår ikke at de mange attentatene etter 7. oktober tyder på at en lignende krig er i gjære hos oss, forklarer Sansal til Solveig Gram Jensen i kulturredaksjonen hos Danmarks eldste avis – tilsyne­latende første nord­europeiske hovedstrøms­medium som gir ham bred plass til å snakke om dette temaet.

Den prisbelønte forfatteren er gammel nok til å huske den gangen Algerie var en fransk koloni, og det hersket et religiøst mangfold. Nå er den tiden forbi. Franskmennene dro sin vei, og i dag er det bare islam som gjelder.

Boualem Sansal er overbevist om at Vesten risikerer å stå overfor den samme utviklingen.

I virkeligheten, sier han, er den islamske verden allerede nå i ferd med å overta Vesten.

Sansal ser for seg at europeerne en gang i fremtiden vil gjøre opprør mot sine egne regjeringer, og kanskje gå til angrep på muslimer.

Spiren til det som skjer nå, ble sådd for mange år siden:

De har sagt annetsteds at Vesten vil ende med å miste makten til sine tidligere kolonier. Hva mener De med det?

Det er en politisk, sosial og religiøs prosess som nå har vært i gang i omkring 30 år. Og man ser tydelig at det skjer en skarp adskillelse mellom de forskjellige samfunnene i de vestlige landene. Kommunitarismen fører til separatisme. I Frankrike finnes det regioner som er 100 prosent uavhengige.

Nye innvandrere flytter rett inn i islamske samfunn, og blir aldri en del av Frankrike. Dette er en del av den muslimske strategien, mener Sansal.

I virkeligheten er bevegelsen også utrolig velorganisert på globalt nivå.

«Man tror at de er dårlig organisert, men dette er det best organiserte nettverket i verden.»

Islamister har det som fisken i vannet i Europa sammenlignet med sine opphavsland:

«I sine egne land blir det jaget, fengslet og henrettet hvis de ikke gjør som loven sier. I Europa blir de invitert på tv. Her hører man på dem. Og så sier man: Han er islamist, men det har han lov til å være.»

Og skulle en islamist drepe noen, tenker Europa at vedkommende er psykisk syk, fortsetter Sansal.

Muslimers deltagelse i foreningslivet tas gjerne som tegn på integrering i Europa, men i virkeligheten handler det om det stikk motsatte, sier han.

De starter disse sportsklubbene – judo og fotball – for å få fatt i unge og få dem til å utføre jihad. Hver dag oppdager de nye krigsinstrumenter.

I resten av verden forstår man trusselen, men ikke hos oss:

De vestlige regjeringene er de mest inkompetente i verden. Både russerne og kineserne forstår bedre hvorda slike ting skal håndteres.

Noe av grunnen er vår historieløshet:

Vesten er så utviklet, så avansert, at den er ute av stand til å forstå det gamle. Når jeg snakker om det gamle, så mener jeg ikke bare islam, men også at europeerne ikke vil se sin egen fortid i form av middelalderen eller bare den franske revolusjon.

Hvis ikke Vesten tar seg sammen, vil den vestlige sivilisasjonen dø og bli erstattet av den muslimske, fastslår Sansal.

Det er mest på grunn av vår egen svakhet, som forverres av EU gjennom svekkelsen av nasjonalstaten – og ikke på grunn av muslimenes styrke:

Kan en sivilisasjon overleve hvis homoseksuelle kan gifte seg? Hvis man kan leie kvinners mage for å få barn? Kan en sivilisasjon som bare er fundert på økonomi og ikke på verdier, vedvare? Kan en sivilisasjon som gir individet forrang på bekostning av kollektivet, vedvare?

Det er vi i ferd med å finne ut. Vi er ufrivillige prøvekaniner i flere av verdens største og dummeste eksperimenter samtidig.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.