Innvandring omtales i politisk korrekte kretser som noe positivt. Det store omfanget innvandringen har hatt de siste ti-årene og de negative konsekvensene dette har for de lavest utdannede forbigås aller helst i stillhet.

Aftenposten har pratet med to forskere i Storbritannia. Noen skal ofres på globalismens alter hvis de politisk korrekte globalistene skal ture frem som de ønsker.

Simon Hix, professor ved London School of Economics:

– Jeg tror migrasjon er bra for et samfunn, men det er ingen tvil om at det har en stor omfordelende effekt som rammer de lavest utdannede gruppene i samfunnet. Vi har sett lønninger kollapse i sektorer som jordbruket.

Samtidig har boligprisveksten vært «spinnvill» mange steder, og det et stort og reelt press på offentlige tjenester, forklarer Hix.

Andrew Geddes, professor ved University of Sheffields og ekspert på migrasjon:

Det har likevel bredt seg en oppfatning om at Storbritannia er i en veldig spesiell situasjon når det kommer til innvandring, mener professoren. Undersøkelser viser også at folk har en tendens til å overdrive kraftig når de bes om å anslå andelen innvandrere i landet.

– Særlig for dem med lav utdanning og inntekt er innvandringen blitt et symbol på alt som er galt – hvordan økonomien og samfunnet har utviklet seg de siste 20 årene. Dette er taperne av globalisering, sier Geddes.

Aftenposten

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂