HenrichHeineAlleTerrorangrepet som var under planlegging mot gamlebyen i Düsseldorf inntil arrestasjonen av tre IS-medlemmer i Tyskland sist torsdag, ser ut til å ha vært mer ambisiøst enn de første opplysningene kunne tyde på.

En fjerde person som sitter i fransk varetekt, Saleh A., skal i følge kilder i etterforskerkretser nemlig ha fortalt at han hadde til hensikt å bygge opp en terrorcelle med ti medlemmer, skriver Die Welt. Seks andre skulle altså slutte seg til de fire første. To av dem skulle sprenge seg i luften, og resten drepe flest mulig med bomber og skytevåpen. Men tilsynelatende fikk Saleh A. kalde føtter, for han meldte seg selv for fransk politi den 1. februar.

Der Spiegel opplyser at arrestasjonene skjedde fordi man trodde at en av de tre pågrepne var i ferd med å reise til Sør-Europa, og at det dermed var fare for å miste ham av syne.

Det fantes også risiko for at han var på vei for å hente flere attentatmenn til Tyskland. Med tanke på at de tre pågrepne kom langs Balkan-ruten til Tyskland med asylstrømmen, og ellers levde i skjul som flyktninger i asylmottak, kunne noen av de seks resterende også ha tatt samme vei.

Tyske myndigheter er naturlig nok svært bekymret. Denne gangen ser en angrende synder ut til å ha gitt dem pusterom, og et blodbad i Düsseldorf er sannsynligvis avverget. Men man kjenner neppe til planene hos de seks andre, ei heller hvor de befinner seg. Og atter andre er ute i samme ærend.

 

Die Welt
Der Spiegel

 

Heinrich Heine Allee i Düsseldorf, i enden ligger gamlebyen hvor terroristene planla å slå til.