Dagbladet har via meningsmålingsbyrået Ipsos MMI kunnet stadfeste at 55% av Norges befolkning mener at statsråd Sylvi Listhaug gjør en god jobb. Dagbladet var nok litt skuffet over dette, så de slang på venstresidens populære og ofte benyttede adjektiv «kontroversiell». Slik skal det ikke være noen tvil om at det finnes mange som misliker Listhaug og at det hun driver med ikke er heeelt akseptabelt. Hege Storhaug er en annen «kontroversiell» person. Forhåpentligvis blir det stadig flere «kontroversielle». Det er fremdeles altfor få her i landet.

Tallene, som er hentet inn på oppdrag fra Dagbladet, viser at 55 prosent av Norges befolkning mener den kontroversielle statsråden gjør en god jobb. 

For dette er naturligvis Dagbladets mening. At de fleste i Norge er uenige i dette, er ikke så viktig for Dagbladet. De har tross alt fjernet kommentarfeltet, så nå hører de ikke så mye støy fra de hersens irriterende leserne som ikke forstår hva som er best for dem. De kan syte på Facebook istedet, og ikke like under Dagbladets artikler. Best med litt avstand til de plagsomme korrektivene.

Listhaug sier hun får mye støtte og dette gleder hun seg over:

– Jeg vil takke for den store støtten, og spesielt til de som nesten hver dag sender meg håndskrevne brev, blomster, støtteerklæringer og e-post. Det setter jeg stor pris på, og det gir meg et løft når det blåser som verst, sier hun.

Listhaug har den aller vanskeligste statsrådposten. Størrelsen på innvandringen påvirker nær sagt alle mulige budsjetter og ikke minst hvordan Norges fremtid blir. Innvandring er, selv om noen ikke liker det, stort sett irreversibel. Det kreves en person med mot, intelligens, varme og prinsippfasthet for å gjøre jobben. Det er ikke mange politikere vi ser for oss som fyller disse kravene. Nordmenn velger seg Listhaug. Et godt valg.

Sylvi Listhaug
Dagbladet