Nytt

Regjeringen får støtte fra halve Norge for jobben man gjør med innvandring og integrering – en solid framgang fra forrige måling.

49 prosent av befolkningen mener regjeringen gjør en god jobb i innvandrings- og integreringspolitikken, ifølge Ipsos.

Det er en kraftig fremgang fra forrige gang en tilsvarende undersøkelse ble gjort. I 2015 svarte 33 prosent at regjeringen gjorde en god jobb.

Undersøkelsen er gjort i samarbeid med Nobels Fredssenter og Ipsos/MMI før Listhaug gikk ut i svangerskapspermisjon i vår. Det er tredje året Ipsos/MMI gjør denne undersøkelsen. Den er tatt opp i februar, før innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug gikk ut i fødselspermisjon.

– Det er veldig positivt, og viser at folk forstår nødvendigheten av en streng innvandringspolitikk og en integreringspolitikk som stiller krav. Vi er nødt til å holde asyltilstrømmingen under kontroll om vi skal lykkes med integreringen og trygge det norske velferdssamfunnet. Det opplever jeg bred støtte til over hele landet når jeg er ute og reiser, sier innvandringsminister Sylvi Listhaug til Dagsavisen.

– Vi er nødt til å holde asylanttilstrømmingen under kontroll om vi skal lykkes med integreringen og trygge det norske velferdssamfunnet. Det opplever jeg bred støtte til over hele landet når jeg er ute og reiser, sier Listhaug.

Innvandring og integrering sto sentralt da Fremskrittspartiet i helgen avholdt landsmøte. Der ble det vedtatt en resolusjon der man ber konkret om en avtale med andre land slik at man ikke lenger transporterer flyktninger som berges i Middelhavet til Europa, men setter dem i land på «avreisestedet».

Også inntrykket av integreringen er bedre enn i fjor, og det er de over 60 år som synes integreringen fungerer best. Men hele 40 prosent mener integreringen fungerer dårlig. 43 prosent svarte det samme 2016.

 

Dagsavisen: Flere fornøyd med Listhaugs jobb