To ansatte ved hjemmehjelpspleien i Slagelse kommune ble angrepet av en gruppe «unge» mandag kveld. Overfallet skjedde i det belastede Motalavej-kvarteret. Hva som er belastende ved området, opplyser ikke Berlingske Tidende, men skriver at det er på regjeringens ghetto-liste. Heller ikke er det klart hva slags «unge» det er snakk om. Men vi skjønner det. Alle skjønner det. De varme hendene som skulle redde våre eldre og hjemmepleien har vist seg å være kalde og harde. I stedet for å hjelpe og pleie, slår de.

Den umiddelbare konsekvensen er at de ansatte i hjemmepleien må jobbe sammen to og to og ha politieskorte på kveldstid.

Et voldeligt overfald på to ansatte ved hjemmeplejen i Slagelse Kommune mandag aften i Korsør betyder nu, at ansatte ved hjemmeplejen i aftentimerne skal have politieskorte, når de kører ind i det belastede Motalavej-kvarter.

Og det har siden overfaldet haft den konsekvens, at de ansatte ved hjemmeplejen kun kører ud i området to og to – og i aftentimerne får politieskorte under deres færdsel i kvarteret.

Korsør

Også politi og brannmannskaper er blitt angrepet i samme område. Det er en territorial krig som utkjempes, men «de gode» nekter å tro det. Det er alltid bare snakk om «noen få» som ødelegger for resten, og for ikke å snakke om alle «enkelthendelsene». Hvis man vil se et mønster, er det bare å løfte nesetippen opp fra sitt eget lille geografiske område, så oppdager man at problemene er de samme over hele Europa.

Blandt andet er politifolk og brandfolk blevet angrebet i området, og Falck har i en periode kun kørt ud i området med politieskorte.

Hjemmeplejen i Slagelse Kommune mødes torsdag formiddag med repræsentanter fra fagforeningen FOA og Slagelse Kommune for at lægge en plan for, hvordan hjemmeplejen fremover skal arbejde i området.

De små prinsene kjeder seg og greier ikke å tilpasse seg et normalt dansk/svensk/norsk/fransk/osv. liv. Kulturavstanden er for stor, og den har ikke nødvendigvis blitt mindre av at de er født med europeiske statsborgerskap. Men om hundre år blir alt bra. Da er det for lengst slutt på dansk hjemmehjelp uansett.

BT