Kommunens sykepleiere som pleier pensjonister og transportfirmaet som leverer mat til samme på Nørrebro i København, blir truet på livet av innvandrerbandene som har herjet i området den siste tiden. 29 pensjonister måtte mandag unnvære det kommunalt utbragte måltidet, og livsviktige medisiner må i enkelte tilfeller leveres med politieskorte:

«Vi har også haft episoder, hvor vores sundhedspersonale og sygeplejersker er blevet truet med, at de vil få hovedet skudt af. I øjeblikket observerer vi nøje, hvad der sker, og hvordan vi skal løse problemerne. Vi har en beredskabsplan, som vi kører efter, men det er klart, at det er uholdbart. Vi tager ingen chancer i forhold til personalet. Vi ved nøjagtigt, hvad hver ældre har brug for, og er der tale om livsvigtig medicin, så må vi bringe det ud med politibeskyttelse,» siger Mogens Lønborg.

29 pensionister på indre Nørrebro i København måtte mandag aften undvære deres kommunalt udbragte mad. Det skete, efter at en chauffør fra firmaet Multitrans, der bringer mad ud for Københavns Kommune, blev truet med et skydevåben tidligere på dagen. Han fik at vide, at hvis han kørte ind i området omkring Blågårds Plads, så ville der blive skudt efter ham. Muligvis fordi han kørte i en varebil, som bandernes vagter ikke vil have til at køre ind i det konfliktfyldte område.

Etter mandagens trusler mot tjenestepersonell og transportfirmaet som frakter mat, besluttet kommunen og politiet at det var for risikabelt å kjøre inn på Blågårds Plass. Det ble derfor ringt rundt til områdets omsorgstrengende eldre. Sunnhets- og omsorgsborgmester Mogens Lønborg kaller situasjonen «grotesk og vanvittig»:

«Mandag har vi fået problemet løst, men vi er spændt på, hvad der sker tirsdag. Man kunne meget vel forestille sig, at maden enten skal bringes ud af politiet eller af kommunalt ansatte, der får politieskorte. Vi vil ikke acceptere, at vores personale på den måde er truet,» siger Mogens Lønborg.

Barnehager, skoler og øvrige, offentlige institusjoner på Nørrebro legger nå slagplaner for hvordan barn og voksne skal sikres hvis skuddsalver fra den pågående bandekrigen kommer tett på.

– Elever og lærere bliver i lokalerne og går væk fra vinduerne, og skolens ledelse sørger for, at der sættes vagter ved udgangsdørene, der evt. låses automatisk.

Ovenstående instruktion har Blågård Skole på Nørrebro i København formuleret, fordi skolen ligger midt i det konfliktramte kvarter på Nørrebro, hvor unge med indvandrerbaggrund og AK81’ere med jævne mellemrum tørner sammen.

Sammen med andre skoler, vuggestuer og børnehaver på Nørrebro forsøger Blågård Skole at tage højde for, hvordan man bedst muligt tackler en kritisk situation, hvor børn og voksne skal sikres, og kommunikation til forældre samt offentligheden sættes på skinner.

Jyllands-posten: Sygeplejersker truet med at få hovedet skudt af

Berlingske Tidende: Skoler på Nørrebro laver beredskabsplan

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂