Kommentar

Rapporter fra Tyskland og Danmark forteller om tilstander der tyske barn ber om å få være inne i frikvarterene for å unngå trakassering og mobbing i skolegården. Det er altså ikke presis muslimske barn som mobbes. Når de kommer i flertall er det tvert om og da er det no mercy. Dette har vi ikke hørt ennå fra Groruddalen og andre skoler hvor norske er i mindretall, men det spøker i bakhodet og må gjøre politikerne «skideredde».

Offisielt er linjen – det skjer ikke her – man vil jo ikke en gang innrømme at det er et problem for norske å være i mindretall, men hvorfor skulle det ikke det? Utviklingen går fort når visse vilkår ser ut til å være til stede: antall, men også alderssammensetning og ungdomskull.

Samme signal kommer fra Vollsmose i Odense: palestinere og somaliere går bevisst etter dansker. Raner dem på stiene og brenner deres biler.

I Sverige vet vi det er verre, men der har man ikke en gang en åpen debatt.

I Tyskland har debatten gjort et kvantesprang, og det er ikke fordi også tyskerne er blitt onde. Problemene er alarmerende. Når en innvandrerbefolkning begynner å behandle de innfødte som skitt, er det fare på ferde.

I Sverige lever politikerne på en annen planet. Selv Danmark har alvorlige problemer, og heller ikke der greier man bestemme seg. Men utviklingen kan ikke bare fortsette. – Det er blitt markant verre bare den siste måneden, sier en ansvarlig fra Vollsmose. Ting skjer hurtig, og man skal ta tegnene med en gang hvis man skal rekke å gjøre noe. Men storsamfunnets ledere trekker seg unna. De tør ikke.

Snaphanen gjør seg noen refleksjoner:

De står med en diminutiv borgerkrig på hånden. Hidtil har de valgt at nedspille den af angst for at provokere en større, og mobilisere hidtil fredelige indvandrere imod sig. En helt forståelig logik i en dialog-kultur, men vi er sat overfor en hel del ikke dialogiserende personer, 10-50.000 måske, muligvis er antallet af aktivt fjendtligt sindede en hel del større. (Hvem der har sat os der, er en anden snak, vi genoptager i ny og næ.) Under gulvtæppet vokser den af sig selv større for hver måned. Tiden trænger derfor sig på, hvor der skal vælges: Enten fortsat strategisk tilbagetrækning, som den politiet er blevet pålagt, eller også konfrontation med de udvisninger af landet, som tigger efter at blive effektueret. Hvem sætter ild til den største brand ? Forstadsterroristerne selv eller regeringens indsats overfor dem ? Det er det, man får + 50.000 om måneden i Foketinget for at besvare rigtigt, og svaret presser sig på. Ikke akut, men læsbart for enhver med viden og fantasi nok. Viger de tilbage, vil den nærmere fremtid kalde på statsmænd eller rigtige populister. Politikerne forstår tilsyneladende ikke, at hvis ikke de agerer, vil de med tiden blive erstattet af nogle, der gør, hvis ikke befolkningen bare griber til selvtægt og skider Christiansborg en hatfuld. Skræmmer det de kommunale rugbrødsingeniører ? Indtil videre vil de flytte forstadsterroristerne et andet sted hen, hvor de kan få lov at starte en ny krig imod sagesløse danskere.

Danskere gennem mange generationer bliver chikaneret ud af deres kvarterer – vil regeringen handle, eller vil de tøve til befolkningen handler ? “Vi kan vel snakke om det?” Jo, der kan snakkes indtil deadline for Catch 22. Problemet er, at ingen ved hvor befolkningens Deadline befinder sig. Vi mente, vi havde en regering til at fornemme den slags.

I Vollsmose forsøker man:

Omkring 50 repræsentanter fra Vollsmose, kommunen, politi og brandvæsen var mødt op for at diskutere, hvordan man kommer kriminaliteten i området til livs.

I de seneste uger er flere etniske danskere i området blevet overfaldet, og frarøvet penge, mens de har set deres biler blive brændt.

– Det er en kerne af 40-50 mennesker, som skaber problemer. I dag tager det omkring halvandet år at sætte en kriminel på gaden. Vi ønsker, at få forkortet vejen, siger Anker Boye efter mødet. Derudover ønsker han at sætte ind over for medløberne.

– Vi vil følge op på den såkaldte randgruppe, så de ikke føler sig fristet. Her er skolerne et vigtigt aktiv, siger Anker Boye.

John Jacobsen fra Fyns Politi vil nu samarbejde med Skat for i bedste rockerstil at efterforske økonomisk kriminalitet.

– Vi kan jo se, at der er flere, som kører rundt i meget dyre biler, siger han.

Uromagere skal hurtigt ud af Vollsmose