Sakset/Fra hofta

Tøyen skole er en multikulturell skole i Oslo. Invitasjonen til innskrivningen for neste års førsteklassinger er illustrert med en tegning av fire små barn. Alle har lys hud og et lite kristent symbol. Dette gjorde mor og blogger Carina Marie Rose sint. Hva faen driver dere med Tøyen skole?, skrev hun på sin blogg. Carina Marie Rose er mor til en skolestarter på Tøyen og mottok selv invitasjonen. Hun skrev:

Tøyen som er en av bydelene med størst mangfold i Oslo har valgt det mest ekskluderende bildet de kunne funnet.
Her har 3 av 4 barn et kors på brystet og det siste har den såkalte jesusfisken med «Jesus» skrevet under. Hele bildet gjør meg passe uvel, og plutselig glapp en del av gleden over skolen som vi har hatt frem til nå. Kanskje er dette bare en glipp, men hva sier det om en skole som lar en så alvorlig glipp gå igjennom.

Skolen SKAL IKKE forkynne et religiøst budskap, men det er det som gjøres her. Så alt for tydelig.

tegning2

Tøyen skole? Er det en fleip?

Rektor ved Tøyen skole sa for to år siden at de ville lokke etniske norske elever til skolen. I 2013 hadde 2 av de 250 elevene ved skole norsk som morsmål. Så kanskje det er et triks?

Kommentarfeltet i Dagbladet var uansett i harnisk over Carine Marie Roses uttalelser. Selv må jeg si meg enig med henne. Dette er tøv. Ikke bare de kristne symbolene som virker kunstig for oss nordmenn, men at barna på Tøyen skole fremstilles på denne feilaktige måten. Dette bildet er fra julekonserten ved Tøyen skole ifjor:

IMG_1649

150616_mb_lysbakken_2_mg_0081-1000x813

Og her er Lysbakken tidlig ute for å fiske stemmer ved den samme skolen.  Foto: Morgenbladet

nabil-al-awadhi

Fremtidens skoleinvitasjon på Tøyen? Okay, skift ut bakgrunnen med en regnfull grå novemberdag i Oslo.