Tavle

VGs Shazia Sarwar skriver panegyrisk om Shoaib Sultans kandidatur til ordførervervet. Vi kjenner oss ikke helt igjen, men slik ser verden ut gjennom Sarwars briller:

Hel ved

Sultan har det meste i boks: 41-åringen har en god utdannelse, bred erfaring, blant annet som rådgiver i Antirasistisk senter og generalsekretær i Islamsk råd Norge (IRN), er godt likt av folk på begge sider av den politiske aksen og fremstår som en kjernekar med gode verdier i bunn.

På hjemmefronten er også alt på stell; kona er lektor og sammen har de tvillinger som går på barneskolen. Shoaib Sultan er respektert, selv hos sine meningsmotstandere.

Han har en mild, diplomatisk fremtoning og formulerer seg godt og med tyngde. Det er noe svært mange politikere med minoritetsbakgrunn tradisjonelt har slitt med. Han hører til den nye generasjonen, representert ved politikere som Abid Raja og Hadia Tajik. En ting sliter han dog med. Han er forholdsvis sjenert og innadvendt.

De grønnes ordførerkandidat har vært den desidert mest populære lederskikkelsen i muslimenes største interesseorganisasjon IRN. Budskapet om at han sluttet i organisasjonen ble tatt svært tungt av landets muslimer i 2010.

Les også

-
-
-
-