Sakset/Fra hofta

Mediene har kjørt en godhetsvinkling av alle migrantene som sier de er fra Syria. Mafiaen i Tyrkia selger fask Syria-id til alle som har penger til å kjøpe det, så det er for tiden usikkert hvem som egentlig er fra Syria. I hele sommer har den europeiske befolkningen ruset seg på bilder av døde barn og store brune øyne som gjerne vil ha et bedre liv. Det er nesten ikke bilder av strømmen av mennesker som ikke innholder et lite barn som gjør at hjertet vårt smelter. Avisene og journalistene gjør jobben for menneskesmuglere og mafia; de åpner våre hjerter og dører.

Med de åpne hjertene, dørene og ikke minst grensene sitter vi klare til å ta imot. Det bygges teltleire i Europa. Vi har ingen peiling på hvem eller hvor mange som kommer. Det aner oss at det kommer mange. Og flere av oss aner også at det ikke bare er små søte familier hvor legepappaen måtte flykte i hui og hast som kommer.

Avisene har stått på. Den britiske avisen The Independent greide til og med å starte en underskriftskampanje for å få britene til å ta imot flere migranter.

The Independent

Avisene er blitt aktivister og pådrivere fremfor å være objektive reportere som vi kan stole på. Det er bekymringsverdig. For alle parter.

boedapest-water-weggooien-1-760x428

Gad vite hva den ungarske politimannen tenker om «flyktningen» som viser sin takknemlighet ved å kaste vannet han nettopp har fått.

boedapest-in-de-deuropening-760x431

Med unntak av noen småjenter så var det ingen av «flyktningene» som var interesserte i maten som ble tilbudt. 

boedapest-jihadisten-2-760x425

De har sikkert sine små søte barn og koner trygt plassert på toget?

Labourlederkandidat Yvette Cooper ville at hver britisk by skulle ta imot 10 familier hver. De skjønner ikke at de fleste som kommer en unge menn i 20-års alderen fordi det visuelle inntrykket som er skapt av mediene er noe annet enn virkeligheten.

2C06791F00000578-3224305-image-m-5_1441559971034

 

Dette er også en del av virkeligheten. Migranter med iPhone og selfie.

Snaphanen