Feature

Aktpågivende borgere langs Gaza-kysten oppdaget spion-delfinen, visstnok iført overvåkningsutstyr. La oss også anta at delfinen hadde på seg kippa.

Mossad-delfin - hvor får jeg kjøpt tepper?

?איפה אני יכול לקנות שטיחים

For noen år siden var Egypts strender hjemsøkt av israelske haier, opplært til å angripe svømmere for å ruinere landets turistøkonomi. Den første til å bli haimat var selvsagt en tysk turist. Ikke vanskelig å forestille seg Fritz omgitt av glupske Mossad-haier med bønnesjal. Egypts rødehavs-guvernør sa bevisene «trenger tid på å bekreftes». Israel beskrev anklagen som «latterlig», nøyaktig hva som kunne forventes fra den kanten.

Så var det historien om en gribb som hadde terrorisert folk i Saudiarabia. Ganske riktig oppdaget saudierne at det var en jødisk gribb, en kosher-etende hemmelig agent for den zionistiske enheten. For to år siden arresterte egyptisk politi en and – senere korrigert i mediene til en stork – mistenkt for å være… ikke en and, ikke en stork, men en israelsk spion. For sikkerhets skyld ble storken ikke bare drept, men spist.

Tyrkia plages også med fjærkledde Mossad-spioner; en tårnfalk ble angitt til myndighetene mistenkt for farlige forbindelser til Jødestaten, pågrepet og loggført som «israelsk spion», men etterhvert løslatt. Før det aksjonerte Ankara mot noen bietere som man fryktet var utrustet med israelsk lytteutstyr, to år etter at Erdogan brøt de tette båndene til Israel.

Riktig ubehagelig ble det i 2012, da godtfolk i Sudan ble oppmerksom på en Mossad-ørn som fotograferte Darfur-provinsen og sendte bildene til Israel. Ørnen ble vist frem på en pressekonferanse. Israel var behjelpelig med å opplyse at de for tiden hadde hele fire ørner utrustet med sendere over provinsen, som om ikke Darfur hadde nok å bekymre seg med.

I 2007 arresterte iransk politi 14 ekorn som ble oppdaget nær grensen, visstnok med avlyttingsutstyr, og heldigvis «før de kunne gå til aksjon», som det ble uttrykt i den iranske pressemeldingen. Siden Iran er det siste land i verden som tror at Storbritannia fortsatt er en stormakt, med skumle planer for Irans fremtid, ble mistanken denne gangen rettet mot MI5-ekorn. Britiske myndigheter beskrev anklagen som «nuts».

Jøder på hjernen

Om koranens utspekulerte jøder bare er en brøkdel så konspirerende i vår tid, er det ikke overraskende at jøder kan skifte ham, endre regimer, eller ihvertfall ødelegge Egypts turistindustri. Men kanskje det ville forbedre risikovurderingen om muslimske karikaturtegnere sluttet å stadig fremstille jøder som kakkerlakker, edderkopper, slanger, rotter, griser…? Og noen kunne jo bli krenket?

Arabisk karikatur - jødisk kakkerlakk

Kontrollerer du IS, eller norske medier? Tilstå, ellers…