Det føderale politi i Brasil hevder i samarbeid med israelsk efterretningstjeneste, å ha stoppet et innenlandsk terrorplott mot israelske og jødiske mål.

I kulissene lurer mullahene

Føderale brasilianske efterforskere opplyser at de har avdekket en plan som involverte rekruttering av brasilianske statsborgere til den libanesisk-iranske terrorgruppen Hizbollah. Hensikten var å organisere angrep mot synagoger og medlemmer Brasils jødiske samfunn, som teller 120.000 mennesker.

I Israel sa statsministerens kontor onsdag at Mossad og andre både israelske og internasjonale sikkerhetsmyndigheter i samarbeid med brasilianske myndigheter, hadde avverget et angrep mot det jødiske samfunn planlagt av Hizbollah og regissert og finansiert av Iran. 

Omfattende nettverk i flere land

Tre personer er arrestert og det er utstedt arrestordre på ytterligere to som antas å oppholde seg i Libanon. Strafferammen er opptil 15 års fengsel.

Ifølge israelske myndigheter har Hizbollah etablert et «omfattende nettverk» som opererer «i flere andre land»:

– Med krigen i Gaza mot terrororganisasjonen Hamas som bakgrunn, opererer Hizbollah og det iranske regime rundt om i verden med hensikt å angripe israelske, jødiske og vestlige mål. Også Mossad opererer der det er nødvendig for med ulike metoder å stoppe angrepene.

Hizbollah har gjennom årene etablert seg især i den sydlige delen av Brasil som er hjem til en betydelig muslimsk-arabisk befolkning, skriver The Times of Israel.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.