To unge pakistanere av iransk opprinnelse er arrestert av gresk politi for å planlegge antisemittiske angrep sentralt i Athen. Israel anklager Teheran for å stå bak.

Lederen av jihadistgruppen er etterlyst for drap og for å ha rekruttert menn til målrettede terrorangrep mot sivile og en jødisk restaurant/synagoge.

Med Mossads hjelp

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa tirsdag at Mossad hadde hjulpet Hellas med å forhindre terrorangrep. Han fastholdt at terroristene har forbindelser til Iran.

Det første målet for serien av planlagte angrep, var en jødisk restaurant som også fungerer som synagoge i det sentrale Athen.

Målet var blodbad

De potensielle terroristene planla å angripe enten med våpen, eksplosiver eller å antenne bygningen når der var mange mennesker samlet. Målet var med andre ord blodbad.

For hver drepte jøde ville de to pakistanerne motta 15.000 euro fra hjernen bak terrornettverket – som også var pakistaner.

Saken begynte å rulle for to måneder siden da Hellas’ nasjonale etterretningstjeneste EYP mottok informasjon om nettverkets aktiviteter. Antiterrortjenesten ble også informert.

Illegalt opphold

De to pakistanerne som var under observasjon av etterretningstjenesten, ble arrestert 15. og 16. februar for ikke å besidde nødvendige papirer for lovlig opphold i Hellas.

Det oppholder seg opptil 50.000 pakistanere i Hellas med falske papirer. De fleste utga seg som syrere under flyktningekrisen 2015–2016 uten formelle identitetspapirer.

Greske myndigheter opplyser at politiet fortsetter etterforskningen. En tredje mann som antas å være i Iran, er siktet in absentia.

Rabbiner Mendel Hendel som driver det jødiske senteret, fikk vite om det planlagte angrepet gjennom nyhetene.

– Grunnløse anklager

Irans ambassade i Athen hevder Israel kommer med «grunnløse anklager» for å avlede oppmerksomheten fra hjemlige misèrer:

– Iran avviser på det sterkeste ryktene som spres av sionistiske kilder og deres grunnløse anklager mot Iran. Det er åpenbart at de oppdiktede scenariene har til formål å avlede publikums oppmerksomhet fra den innenlandske situasjonen, skrev Irans ambassade i Athen på Twitter.

Det jødiske samfunn i Hellas er et av de eldste i Europa. Mer enn 80 prosent av landets jøder døde under nazistenes okkupasjon.




 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Kjøp Ruud Koopmans’ Islams forfalne hus!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.