Nytt

I over én uke har aktivister forsøkt å legge press på arrangørene av ‘Tel Aviv ved Seine’  til å avlyse. Tel Aviv er den fjerde i rekken av utenlandske byer som presenteres i Paris.

Over 23. 000 undertegnet et opprop om å avlys på grunn av brannattentatet på et palestinsk familie. Men de ble ikke hørt. Ordfører Anne Hidalgo forklarte i Le Monde hvorfor Paris’ verdier står og faller på om de evner å skille mellom mennesker og politikk. Men generalsekretær for Parti de Gauche, Danielle Simonnet, hadde ikke sans for argumentet. Politioppbudet viser at erklærte fiender av alt israelsk nekter å stoppe med underskrifter. Burde ikke det uroe politikere som Simonnet en smule?

 

XVMee2cde38-4100-11e5-bd49-20cab0bd6264

 

Det ser idyllisk ut på Paris Plages, på Île de la Cité ved Notre Dame, men det er ikke slik det ser ut dagen Tel Aviv skal presenteres for les parisiens, innbyggerne i Paris

Bare Le Figaro velger å videreformidle bildene som legges ut på sosiale media, som viser væpnet beskyttelse i et omfang som indikerer en reell trussel. Fra hvem? er neste spørsmål.

CMRpvoWWoAAaiP0
En Antoine Marette tweeter bilder fra stedet.

Nærmere 500 ‘gendarmer’ (betyr bokstavelig talt ‘bevæpnede menn’) og annet sikkerhetspoliti er blitt tilkalt av rådhuset for å passe på sikkerheten under arrangementet. At sikkerheten ivaretas er betryggende, men det legger likevel en demper, slik det også gjør når MIFF holder markeringer. Pressen er mindre opptatt av hvorfor pro-israelere trenger så stort sikkerhetsoppbud. Her finnes det en viss parallell til forkjempere for ytringsfrihet, som også blir truet og kun kan opptre offentlig under sterkt politivakthold.

CMRv0tKWgAAuuel

Ikke akkurat easy-going stemning med dette oppbudet.

Israelsk nærvær er for noen så provoserende at noen hundre mennesker har samlet seg på formiddagen utenfor sikkerhetsmuren og kjører sin egen ‘Gaza ved Seine’. Noen skriker «Palestine vivra ! » mot arrangementet som for å vise kontrast mellom Palestinas eksistens og Israels.

CMSBxNlWsAATmcx

For noen er det ekstra viktig å møte opp og vise at ‘Vi hater dere’ bare er ord

Det er påfallende likhet mellom  demonstrasjonet for Israel i dagens Europa og de synkroniserte bevegelsene mot. Det er oppløftende at den sosialistiske ordføreren holdt stand. Men ingen snakker om ‘mørke krefter’ når det tilkalles 500 politimenn, på forhånd. At ordføreren ikke våger å snakke om dette forteller de som skaper trusselen at man ikke våger å snakke om dem. Derfor kommer de «igjen».