Innenriks

Høyres Knut Fangberget argumenterte for at istedenfor å åpne kommunekassa kan folk gi det de ønsker selv. Han mener det er feil at kommunen skal prioritere organisasjoner som er valgt av NRK.

Arbeiderpartiets representanter er uenige. De ønsker at Hamar skal være rause og solidariske. Forøvrig to svært populære ord om dagen.

Avstemningen i Hamar kommunestyre viste at 20 representanter var tilhengere av å  gi null kroner til TV-aksjonen. 19 ønsket å gi et bidrag på 100 000 kroner.

Det hører også med til historien at Hamar kommune leter med lys og lykter etter steder hvor de kan skjære ned på budsjettene.

Sosialdemokraters vinneroppskrift: Skjære ned på budsjettene hjemme, men være rause utad.

– At vi bruker skattebetalernes penger til å favorisere statskanalen, er helt feil, sa Fangberget, som fikk tilslutning til å se på støtten til TV-aksjonen på prinsipielt grunnlag.
Manet til raushet
I kommunestyret onsdag fremmet Arbeiderpartiets gruppeleder Thomas L. Jørgensen forslag om å bevilge 100.000 kroner til TV-aksjonen.
– De siste årene har ulike organisasjoner og formål fått tatt del i TV-aksjonen. Jeg mener Hamar kommune bør fortsette å være rause og solidariske, sa Jørgensen.
Fangberget mener at det er riktig at innbyggerne gir det de føler for, enn å åpne kommunens kasse.
– Jeg er ikke imot de gode formålene, men historien har løpt fra TV-aksjonen, sa Fangberget.
Han fikk følge av blant andre varaordfører Geir Byberg (KrF), som ikke tror at TV-aksjonen er den beste måten å hjelpe på.
—-

– Smålig og lite raust, mente Gry V. Engli (Ap).

Hamar Arbeiderblad

TV-aksjonen 2015 går til Regnskogfondet.