Nytt

Det er mye fokus på flyktningene, men mindre på smuglerne. Statsminister Renzi sa i helgen at det sitter 976 smuglere i italienske fengsler. Hvem er de?

Italienerne har slitt med å redde mennesker i havsnød, men like viktig er arbeidet med å avsløre de som tjener grovt på andres elendighet.

Italiensk politi slo til og arresterte 24 smuglere i henholdsvis Sicilia, Milano og Roma. En del av nettverket ga flyktningene husly før de sendes videre nordover.

– De sender flyktningene videre, særlig til Tyskland, Nederland, Sverige og Norge, sier en av etterforskerne, Geri Ferrara, til den italienske avisen Corriere.

Politiet i Italia sier at smuglerne hevder de tjener hundretusener av kroner på hver båt som starter sin ferd over Middelhavet.

..

Blant de som nå etterforskes av italiensk politi, er to menn som antas å være hovedmennene bak smuglerligaen. Den ene av dem, en mann fra Etiopia med base i Libya, ble internasjonalt etterlyst allerede i mars. Han er også mistenkt for å være en av bakmennene bak båtturen som endte med et tragisk forlis ved Lampedusa i Middelhavet 3. oktober 2013. Minst 366 flyktninger døde i båttragedien.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/italia/italiensk-politi-baatflykninger-fraktes-til-norge/a/23437880/