Nytt

Mona Levin (75) leverer den skarpeste replikken foran kveldens synagogevandring: – Vi er blitt beskyldt for å rope ulv. Men nå står ulven i porten. Norge kjenner ikke igjen antisemittismen selv når vi får den midt i fleisen.

Men hvem er ulven?

Noen av dem Levin skal gå sammen med vil ikke tegne et Midtøsten-kart med Israel på og anerkjenner heller ikke ytringsfriheten. Chisti, imamsønnen, som i 2009 på et møte i Litteraturhuset skrøt av at han hatet jøder, sier han har kommet på andre tanker. Men i Ukeslutt svarer han svevende om hvor mange som delte hans tanker og ikke minst hvor han fikk dem fra. Han vil heller snakke om at jødehatet fantes i Europa lenge før muslimene kom. Sant nok. Men europeerne har lært. Har norske muslimer forstått at jødehatet er en direkte trussel mot jøder og indirekte mot deres egen plass i Europa? Den nye Chisti virket ikke overbevisende. Det var for mange selvfølgeligheter. Som at Profeten var så tolerant og barmhjertig. Ikke akkurat den mest relevante kommentaren når sammenhengen var behandling av jøder.

Vi vet det finnes en ulv. Mange ulver. Store flokker.

Det var metaforen man brukte etter 22/7. Men det ble ikke funnet noen flokk. Knapt nok streifdyr. Merkelig nok er det ingen slike metaforer i bruk om et fenomen som trekker tusenvis av unge europeiske muslimer til jihad. Jødehatet inngår som ledd i jihad. Det er en integrert bestanddel. Det er heller ikke tema.

Sakralisering av vold – jihad

Av en eller annen ubegripelig grunn er ikke norske redaksjoner i stand til å lese om jihad og jødehat. Og norske jøder er forsiktige. Hvis de har lest David P. Goldman, så sier de det ikke høyt.

Han skriver på pjmedia.com hva som skiller islam fra de andre abrahamittiske religionene:

religious war of conquest, that is, jihad, has the same role in Islam that the Lord’s Supper has in Christianity. Christianity (and Judaism) have exercised violence in the past but never sacralized violence. That is unique to Islam among the self-styled Mosaic religions.

I den stemningen som råder i norsk offentlighet er dette blasfemi. De som styrer den har internalisert muslimske hemninger. Goldman sier bare det ethvert oppegående menneske kan se av nyhetene: volden er sakralisert.

Derfor har ikke Mona Levin helt rett når hun sier at vi denne gang ikke behøver frykte gasskamre. For IS og jihadistene har noe som kan matche SS-statens Endlösung, og det er jihad – hellig krig, der utryddelse av jøder inngår som en sentral del av eskatologien. Jerusalem skal bli hovedstad i det nye kalifatet.

Kult

Det gikk ikke timer en gang før stedet der Omar Abdel Hamid el-Hussain ble skutt var blitt et sted for tilbedelse. Blomstene hopet seg opp. Enda mer sjokkerende var det da et tredvetall unge menn dukket opp og fjernet dem, og la seg på bønn. Blomster var uislamsk. De lovte å samles på samme sted hver fredag.

Sist fredag ble Omar el-Hussain gravlagt på gravlund i Brøndby. 500 fulgte jihadisten til graven. Han er allerede blitt martyr og kultfigur.

Dette mindre enn en uke etter at han drepte en sivil på et møte og forsøkte å storme den jødiske forsamlingen. Man forstår at de 500 hyller det han forsøkte å gjøre: drepe de vantro som håner Profeten og drepe jødene. Tror noen han hadde skånet noen av dem? Det var 80 til stede.

Blant de som viste jihadisten respekt var norske Ubaydullah Hussain.

omar.hussein.begravelse

Hussain lar seg avbilde med en annen salafist, albanske Adnan Avdic. Sammen gjør de IS-tegnet: pekefingeren til værs.

ubaydullah.twitter.omar

Hussain kan ikke få sterkt nok understreket hvem han støtter. – Je suis Omar. – Gjør deres valg folkens! skriver han på twitter.

Ubaydullah provoserer bevisst og norsk rettsvesen, godt støttet av pressen og «eksperter» som Lars Gule, har innrømmet ham at ytringsfriheten omfatter hyllest av mord og terror.

«Selvmordshumanisme»

Kameraten hans Avdic sier:

– Det er dere som skal ta ansvar for krenkelsene av profeten Mohammed. Det er dere som har skapt denne handlingen, denne terroristen, skal Avdic ha uttalt, ifølge BT.

Men dette er jo det samme som mange politisk korrekte og folk på venstresiden sier: – Det er Vestens skyld, enten gjennom krigen i muslimske land, eller gjennom diskriminering og utenforskap, eller det er på grunn av islamhaterne på høyresiden.

De er skjønt enige. Kan det bli motstand av slikt? Det minner mer om en kapitulasjon, eller det danskene kaller «selvmordshumanisme».

Blir jøder trygge av slike omgivelser? Neppe.

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/danmark/her-er-ubaydullah-hussain-i-dansk-terrorists-begravelse/a/23400371/

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Les også