Tavle

_MG_4354

Marques de dos Aguas kommer fra Valencia, Utiel-Requena i Spania, og er basert på 85% Bobal,og 15% Tempranillo. Den holder sine 12,5%, og kommer i toliterskartonger til en pris av NOK 265,-, som ikke kan kalles avskrekkende dyrt etter norske forhold Den inngår i Polets basisutvalg, men finnes ikke på Systembolaget hos Söta Bror. Årgangen er ikke spesifisert for kartongvinen, men man kan trygt regne med at den ikke er lagret spesielt lenge. Det opplyses at den er drikkeklar, ikke egnet for videre lagring.

Polet karakteriserer den som ung, bløt og saftaktig, preg av røde bær og urter, streif av sødme, passende til kylling, storfe og lam. Men det skal også legges til at den (i likhet med den franske Beaujolais) er perfekt til rød fisk – spesielt bakt laksefilet med grov sennep og spinat. De relativt milde garvestoffene gjør også at den utmerket godt kan nytes for sin egen skyld. når situasjonen innbyr til et godt glass.