Red. vil få ønske alle lesere godt nytt år. Oppgavene i det nye er formidable.

Vi vil takke alle som støtter oss økonomisk. Bidragene er uvurderlige. Uten støtten kan vi ikke drive arbeidet, som må være på et profesjonelt nivå for å bli tatt seriøst. Mange små hjul skal gripe inn i hverandre, fra regnskap, aviser, abonnementer, internett, månedskort, telefon, osv.

En smule lønn skal det også være plass til.

Vi er stolte over å ha publisert tredje nummer av tidsskriftet. Hvis mange nok kjøper det vil det bli kvartalsvis. Det finnes ikke noe tilsvarende på papir i Norge. Der andre publikasjoner søker hen mot midten og ligner hverandre i politisk korrekthet, trengs noe som anlegger et annet perspektiv. Vi vet ønsket deles av mange.

Et eksempel på hvor vanskelig det er å drive: Bladet PLOT måtte i august i fjor kaste inn håndkleet. De forsøker å drive gravejournalistikk og selger gjennom Narvesen. Underskuddet var på over 8 millioner. Det er ganske mye penger. De fleste gjør seg derfor avhengig av staten. Men et kulturliv finansiert av staten blir et tamt kulturliv. Den tilsynelatende bredden skjuler en stor konformitet. Vi tror leserne vil ha noe annet.

Men skal Document overleve må leserne «step ut to the plate», gjøre noe aktivt. Ting står ikke stille, de er i bevegelse, og vår virksomhet er blitt større. I fjor kjøpte Document AS Document forlag. Alt er samlet under en paraply.

Vi er små, men har et unikt produkt. Det må utvikles.

Mange er tenksomme. Men skal det bli noe mer enn tanker må man gjøre noe aktivt. Venstresidens store force er at den tidlig forsto betydningen av organisering. Arbeiderbevegelsen førte lønnskamp. Kommunistene forsto at selv en liten gruppe kan få uforholdsmessig stor innflytelse, hvis de organiserer seg. Etter 68 sørget studentradikalerne for å overta mye av samfunnets kultur og meningsproduksjon, fra medier til skole. Det ga et overtak.

I dag er tankene på retur og overtaket er blitt et misforhold. Men fremcdeles kan venstresiden kompensere for tapende innflytelse med organiseirng. Klassekampen hadde i høst en vervekampanje til Venneforeningen. De vervet 1.000 medlemmer som forpliktet seg til månedlige bidrag. Fremdeles svarer tilhengerne på kampropet når det blir blåst til kamp. Alderessammensetningen er nok i den høyere ende av skalaen, men likevel. Penger er penger.

Det finnes ikke en tilsvarende bevissthet på høyresiden og blant alle individualistene som ikke lar seg klassifisere. Husk det er mange i dag som ikke passer inn i kategorier, og som regner seg som venstreorienterte, kulturrradikalere eller liberalere som er uenige eller betenkt over utviklingen.

Det nytter ikke, som Bjørn Nilsen en gang skrev i et dikt, å knytte knyttneven i bukselommen. Man må gjøre noe. Støtte noe. Ikke vente på offentlige ordninger. Ikke sitte passivt å se på at andre gjør jobben. Document trenger din støtte i det nye året.

Takk til alle som har fulgt oppfordringen. Det var flere som gjorde det før jul og i romjulen.

Vi ønsker leserne alt godt i det nye år, og måtte arbeidet utløse positive krefter, midt oppe i all elendigheten.

 

 

Fremgangsmåten er som før:

Gi en engangsdonasjon eller et månedlig trekk til konto 15030249981.

Eller bruk paypal til det samme.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.