Sakset/Fra hofta

Spørsmålet om finansiering ligger i bakhodet på oss som driver document.no. Vi sysler med planer om AS, men det er stort og formelt. En annen, mer umiddelbar og i mine øyne – tiltalende – løsning er å starte Documents Venner. Da forplikter man seg til å støtte Document med la oss si – 100 kroner månedlig, lagt inn som fast oppdrag på nettbank eller via autogiro.

Med de små utgiftene vi har kan vi utrette mye med små midler. Både Nina og undertegnede arbeider gratis, men det er ingen holdbar løsning hvis man vil drive profesjonelt. Om så bare 500 mennesker gikk inn på en slik ordning ville det gi nok til å ansette en person. Det finnes dyktige folk der ute, men de må ha noe å leve av. Det kan også være at de trenger opplæring.

Slik jeg ser det blir det bare mer behov for document i årene som kommer. Vi ønsker å være registrerende av innenlandske/utenlandske nyheter – og analyserende. Akkurat den blandingen ser ut til å «treffe» mange, det er mange interessante kommentarer til sakene.

Jeg tror også at det har gått opp for mange at vi har visse «påler» som står fast. Man må ha visse hemninger i både innhold og tone. Sivilisasjon handler om hemninger, ellers flyr vi i strupen på hverandre.

Jeg kaster frem ideen og vil gjerne ha respons. Leserne er selvfølgelig med å avgjøre om det blir noe av planene. Mange bruker nå document som debattforum og «plattform». Hvis vi skal utvikle siden videre må vi se på ressurser. Ingenting står stille.

PS: 100 kroner er hva Dagladet koster i 8 dager, uten at jeg vil si at man ikke skal kjøpe Dagbladet. Det er mer for å tenke over hva man får igjen, og hva man kunne få hvis man ga noe annet muligheter.

Om ikke alt for lenge vil spørsmålet om pressestøtte til seriøse nettaviser også dukke opp, og da gjelder det å ha vist stayerevne og utvikling.