Den årlige Indvandrere i Danmark er netop blevet offentliggjort af Danmarks Statistik. Denne gang er det Indvandrere i Danmark 2014, der fortæller os, hvordan det står til med den hastigt voksende gruppe af ikke-vestlige indvandrere, efterkommere og sågar efterkommernes børn, selv om den sidste gruppe stadig er meget lille. Til gengæld vokser den hurtigt.

Tallene er dyster læsning. Denne gang skal jeg lade mig nøje med det nye afsnit i publikationen om afgangskaraktererne i grundskolen. Det er en gammel nyhed, at karakterer på ét niveau spiller en betydelig rolle for succes på det højere niveau. Det er med andre ord ikke småpenge, vi spiller om her. Vi taler om forskellen på et rigt og et fattigere Danmark.

Et par tre hurtige tal

Her følger de væsentligste resultater af karaktererne i grundskolen. Der er tale om gennemsnittet af alle bundne prøver og desuden tale om gennemsnittet i årene 2009-2013.

Danske drenge fik i 2013 i gennemsnit 6,4 i afgangskarakter, mens danske piger fik 7,0. Ikke-vestlige indvandrerdrenge og ikke-vestlige indvandrerpiger er lysår bagefter med 4,5 med 4,9. Men skidt endda med det. Deres børn, efterkommerne, født og opvokset i Danmark, klarer sig vel meget bedre?

Nej, de klarer sig kun en halv karakter bedre med 5,0 til efterkommerdrengene og 5,4 til efterkommerpigerne, milevidt efter danske drenge og piger. (side 71) Karakterforskellene er i øvrigt størst i matematisk problemløsning og matematiske færdigheder. Interessant, da det ofte har lydt, at de ikke-vestlige skulle være til at lokke over i de naturvidenskabelige fag.

Man bemærker, at også de ikke-vestlige piger klarer sig signifikant ringere end danske drenge i grundskolen. Siden 2010 har floreret en myte om, at ikke-vestlige efterkommerkvinder var i færd med at overhale alt og alle. Margrethe Vestager, der nu har forladt os til fordel for EU, kolporterede denne myte i 2012, hvilket gjorde det nødvendigt, at jeg satte hende på plads. Den daværende minister svarede aldrig på min kronik dengang.

Efterkommernes børn

Jeg har ved flere lejligheder skrevet, at anden generation, efterkommerne, lægger niveauet for de kommende generationer. Logikken er den enkle, at hvis ikke anden generation, med den samme velfærdspakke som alle andre, kan klare sig på niveau med den oprindelige befolkning, kommer deres børn og deres børn og så videre heller ikke til at gøre det. I USA foreligger der tal for den slags.

Det gør der også for første gang i Danmark. Ikke store tal, 243 elever for at være helt præcis, med karakterer fra grundskolen i 2013. (side 123) Bemærk i øvrigt, at der er gået inflation i karaktergivningen for alle grupper i forhold til gennemsnittet af årene 2009-2013. I 2013 fik danske drenge 6,6 i karaktergennemsnit ved grundskolens afgangsprøver, mens danske piger fik 7,3. Efterkommerdrenge fik 5,2 og efterkommerpiger 5,8. Blandt tredje generation af ikke-vestlige, efterkommernes børn, fik drengene 5,3 og pigerne 5,8, nærmest ingen forskel fra anden generation.

Og sådan vil det med al sandsynlighed fortsætte. Hvorfor skulle det ikke det? Der står ikke skrevet nogen steder, at forskellige etniske grupper vil klare sig lige godt, hverken i første, anden eller otteogtyvende generation.

Udsigten

Vi kan se frem til en fuldfed økonomisk deroute og katastrofe for velfærdssamfundet, hvis den ikke-vestlige indvandring får lov at fortsætte. Tallene hober sig op, og tilstrømningen bare fortsætter. Hvordan kan det nu være, når nu vi ved, hvad de økonomiske konsekvenser vil blive?

http://mortenuhrskov.dk/danmarks-vigtigste-publikation/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.