Så er endnu en myte født. Den skal manes i jorden øjeblikkeligt. Rockwool Fondens Forskningsenhed skal tage sig gevaldigt sammen oven på denne fadæse, hvis Rockwool vil bevare sin troværdighed som en hæderlig forskningsinstitution.

I dag står i JP at læse, at

“Indvandrere ligner deres danske nabo. Integration: Det er gået hurtigere og bedre med at integrere indvandrere end forventet, lyder konklusionen fra Rockwool Fonden.”

Nede i artiklen udtaler forskningschef fra Rockwool Fonden, Torben Tranæs, sig således:

“Men der er ingen tvivl om, at 2.-generationsindvandrerne har foretaget et kvantespring, og det er virkelig lykkedes dem at bryde deres sociale arv.”

Er der et problem med dette udsagn? Ja. Hvad består problemet i? At man får det indtryk, at efterkommerne, altså 2. generationsindvandrerne, klarer sig fremragende og er ved at indhente danskerne. Er det korrekt? Nej, det passer ikke. Overhovedet ikke.

Hvad mener Torben Tranæs egentlig?

Hvis Torben Tranæs mener, at efterkommerne, altså 2. generation, født og opvokset i Danmark, fra ikke-vestlige lande klarer sig bedre end indvandrere fra ikke-vestlige lande, har han ret. Ingen tvivl om det. Jeg håber derimod ikke, at han mener, at efterkommerne er ved bare at nærme sig danskernes niveau i forhold til uddannelse og deltagelse på arbejdsmarkedet. Det er efterkommerne nemlig ikke, og absolut intet tyder på, at de nogensinde vil gøre det. Om netop det faktum skrev jeg bl.a. den 28. april i år, efter at en undersøgelse fra SFI havde vist, at anden og også tredje generation, altså efterkommernes børn, klarede sig gennemsnitligt aldeles forfærdeligt i grundskolen sammenlignet med danske børn.

Jeg har derudover gentagne gange påvist, at karakterer fra folkeskolen og PISA-resultaterne utvetydigt demonstrerer, at ikke-vestlige efterkommere præsterer langt under danskernes niveau.

Rapporten fra Rockwool Fonden

Den siger det selv, al spin til trods. På side 62 står det højt og tydeligt at læse, hvor store forskellene er. Indvandrere og efterkommere er her slået sammen, men billedet er fuldstændig entydigt: Ikke-vestlige klarer sig langt ringere end danskere på arbejdsmarkedet. Danske kvinder i alderen 25 til 54 år har en beskæftigelsesandel på 80,8 procent. For kvinder med indvandrer- eller efterkommerbaggrund fra fem ikke-vestlige lande som Irak og Pakistan er det 43,5 procent. Danske mænd i alderen 25 til 54 år er beskæftiget for 83 procents vedkommende. De ikke-vestlige indvandrere og efterkommere fra de fem undersøgte lande præsterer 58,3 procent.

Er der stadig nogen, der råber at “det er gået hurtigere og bedre med at integrere indvandrere end forventet.” Det vil jeg søreme ikke håbe.

Torben Tranæs er i øvrigt god til at dække sig ind. Han udtaler også, at

“Men i Danmark er vi faktisk allerede tæt på for 2. generation, som skiller sig væsentligt ud i forhold til deres forældre, altså 1.-generationsindvandrerne,”

siger Torben Tranæs og hæfter sig ved, at yngre 2.-generationsindvandrere i arbejde i snit kun tjener 11 pct. mindre end jævnaldrende danskere.

Jeg går ud fra, at Torben Tranæs er korrekt citeret. Bemærk, at Torben Tranæs omhyggeligt taler om de indvandrere, der er “i arbejde.” Vi har lige set, at det er der langt færre af dem, der er, sammenlignet med danskere.

Hvad foregår her?

Jeg har ikke fået læst hele rapporten, da jeg først blev opmærksom på den for nogen timer siden. Jeg kender imidlertid til så mange forskellige tal fra forskellige kilder, at jeg ikke tøver med at bringe følgende konklusion:

Rapporten fra Rockwool Fondens Forskningsenhed fortæller kun, hvad vi godt vidste i forvejen, nemlig at den såkaldte integration er en dårlig vittighed. Enkelteksempler og rollemodeller er alt, hvad de frelste kan give os. Hver gang, og jeg mener virkelig hver gang, vi ser på de samlede tal, ændres billedet fuldstændigt. Glansbilledet krakelerer, og vi står tilbage med den nøgne virkelighed, som er, at den ikke-vestlige indvandring til Danmark har været en økonomisk katastrofe for Danmark, en ulykke, der vil vokse sig stadig større, så længe vi tillader denne indvandring at fortsætte.

Hverken Torben Tranæs fra Rockwoool Fonden eller medierne skal have held til at fremstille virkeligheden i et forløjet lys.

Forhåbentlig da.

 

Opprinnelig i Jyllands-Posten.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂