Det gentages endnu engang, at Danmark bliver et fattigt land, hvis den ikke-vestlige indvandring får lov at fortsætte. Danmarks Statistiks vigtigste publikation er netop udkommet, Indvandrere i Danmark 2013.

Tendenserne er helt de samme, som de har været siden 2010: De ikke-vestlige efterkommere, mænd som kvinder, klarer sig langt ringere end danske mænd og kvinder som 30-årige, når de fleste må forventes at være færdig med deres uddannelse. Et indtryk af retningen kan bl.a. fås ved at gå til side 48 i rapporten, hvor man kan se udviklingen mellem 2004 og 2013. 30-årige efterkommerkvinder gik betydeligt frem i perioden 2004 til 2010, hvor andelen med en kompetencegivende uddannelse steg fra ca. 44 procent af de 30-årige til ca. 60 procent. Derefter er der ikke sket noget. Udviklingen er med andre ord gået i stå på et niveau langt under både danske mænd og især danske kvinder.

De 30-årige efterkommermænd har stort set stået i stampe i hele perioden på eller lidt over 40 procent, i 2013 45 procent med en kompetencegivende uddannelse. Som teksten siger, er efterkommermændenes andel kun steget med fire procentpoint siden 2004.

45, 59, 72 og 79

Man kunne også sige 52 procent (gennemsnittet af 45 og 59 procent) over for 75,5 procent (gennemsnittet af 72 og 79 procent). 30-årige efterkommere har kun for 52 procents vedkommende en uddannelse, der kan skaffe dem andet end ufaglært arbejde. 30-årige danskere kan præstere 75,5 procent, en rystende forskel på 23,5 procentpoint. Og vi taler om mennesker, der er født og opvokset i Danmark med alle velfærdsstatens muligheder lige til at række ud efter. Vi noterer os naturligvis, at det er løgn og gamle aviser, når f.eks. senest Clement Kærsgaard i Debatten den 31. oktober fejlagtigt slyngede ud, at efterkommerkvinderne klarer sig strålende. Nej, det gør efterkommerkvinderne ikke. De klarer sig signifikant ringere end danske mænd og endnu meget dårligere end danske kvinder.

Det her bliver meget, meget dyrt, og det vil blive stadig dyrere, fordi den ikke-vestlige indvandring bare fortsætter.

De ca. otte-årige og 15-16 årige

Jamen, bliver det da ikke bedre med tiden? Nej, intet tyder på det. I 2009/10 blev der lavet en undersøgelse af SFI blandt elever i anden klasse. Den viste katastrofale resultater for de ikke-vestlige, skønt der iblandt de undersøgte var 3. generation med.

På næsten samme tid, i 2009, viste resultaterne af PISA-testen i læsning for de 15-16 årige, at de ikke-vestlige efterkommere, både drenge og piger, klarede sig fra signifikant til katastrofalt meget ringere end danske drenge og piger. Også her kan vi altså se, at det er lodret forkert, når det hævdes, at efterkommerpigerne/kvinderne skulle klare sig fantastisk.

Usandheder

Vi fyldes med usandheder om konsekvenserne af den ikke-vestlige indvandring. Tak til Danmarks Statistik for en gang om året at oplyse os om, hvordan virkeligheden ser ud.

 

Opprinnelig i Jyllands-Posten den 25. november 2013.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂