En rask titt på Snaphanen bringer meg til bloggen Innvandring och mörklegging/Arnstberg & Sandelin. Her får man en kort og brutal innsikt i situasjonen rundt asylmottaket i Sverige. Hultsfred i Småland med 5 305 innbyggere (2005) hadde i 2013 en avtale om å ta i mot 40 flyktninger per år. De landet til slutt på 696 asylsøkere. I tillegg kom 114 personer med innvilget oppholdstillatelse.

Alle med en viss forankring i livet på gata ser at dette byr på mer problemer enn utfordringer. Tannlegetjenesten i kommunen kollapset først.

I går gick också arbetsförmedlingen ut och sa att också de behöver mer pengar (jfr Migrationsverkets 44 miljarder). Du kan räkna med att det kommer fler chockbesked framöver, i synnerhet från kommuner vars välfärd kollapsar. Migrationsverket i småkommuner kör över de avtal de redan har om flyktingmottagandet. Det ger givetvis ett snabbt växande stöd för SD men det spelar inte så stor roll för övriga riksdagspartier, eftersom det är så få som bor där. Exempelvis hade Hultsfred år 2013 ett avtal med Migrationsverket om att ta emot 40 flyktingplacerade per år. De landade i 696 asylsökande plus 114 personer som fått uppehållstillstånd. Detta i sin tur gjorde att kommunens tandvård kollapsade. Problemet är att hur mycket svenskarna än älskar invandring så finns det inte automatiskt infrastrukturella resurser att tillgå.

http://morklaggning.wordpress.com/2014/11/07/gasvatten/#more-12455

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂