Nytt

Jo Røed Skårderud, uavhengig bystyrerepresentant i Trondheim, står frem i VG som en hatefull mann. Han hater den blåblå regjeringen.  Ikke noe problem å få plass på debattsidene til VG med den form for hat.

Forrige uke la jeg den nye regjeringen for hat. Ikke at jeg har likt dem fra før. Jeg har irritert meg over nedrakking av bøndene, sentraliseringskåthet og angrep på arbeidsmiljøloven, men alt dette var som forventet av de blåblå.

Du må regne med høyrepolitikk fra en høyreregjering. Det jeg ikke hadde regnet med var den inhumane drittpakken, de unødvendige sparkene mot de svakeste som regjeringen kom med forrige uke.

Selvfølgelig er det snakk om tiggeforbud og dårlig behandling av sigøynere. At vanlige folk får, bokstavelig talt, sigøynernes drittpakker strødd utover nabolaget er nok underordnet for herr Skårderud.

Når mange av tiggerne i tillegg er tydelig utenlandske, istedenfor «våre» utslåtte narkomane er det lett å føle at de burde pelle seg tilbake til Romania eller hvor-faen de kommer fra, og la oss skikkelige folk være i fred. Tough shit! Ingen liker tigging. Det er ikke som de er ekstatiske av tilreisende tiggere i Spania, Italia, Tyskland eller Danmark, eller noe sted for den saks skyld.

Det er ubehagelig, men tiggingen er et resultat av fattigdom i Europa og at millioner av mennesker ikke har en brøkdel av de mulighetene som vi i Norge tar for gitt. Ingen liker å bli konfrontert med det, men få land har gått til det skrittet å «løse» problemet ved å forby folk å be om penger. At styrtrike Norge har valgt å gjøre det er så spesielt at det har vakt internasjonal oppmerksomhet, og ikke av den gode typen.

At tiggeforbudet har vakt oppsikt i utlandet er vel som forventet. Journalister og politikere liker ikke et slikt forbud. Hvis vi hører med turister som ankommer Oslo, så er det kanskje mulig at pipa har en annen låt. Slum er sjelden en turistmagnet.

http://www.vg.no/nyheter/meninger/solberg-regjeringen/debatt-verdens-bortskjemte-drittunge/a/23242060/