Familevold  i Groruddalen har vært et problem som har fått oppmerksomhet. Antall saker har fordoblet seg de siste fire årene. Statistikken viser at det er Groruddalen som drar opp gjennomsnittet for antall familievoldssaker i Oslo. Politiet mener at det ikke er mer familievold nå enn før, men at det er  flere som anmelder.

Politiet sier også at det er ingen grupper som utmerker seg når det gjelder familievold.

Med politiets uttalelser må vi anta at det er like mye familievold blant nordmenn som blant ikke-vestlige innvandrere.

Hva med situasjonen situasjonen på Oslos vestkant? Er familievold like vanlig der, men mer uvanlig å anmelde?

Eller blir situasjonen skjønnmalt for å ikke skade Groruddalens navn og frynsete rykte ytterligere?

I løpet av de siste fire årene har antallet familievold-saker i Groruddalen nær fordoblet seg. Politiet er sikre på at tallet kommer til å stige i takt med målsetningen om å avdekke flere saker.

—-

De foreløpige tallene for 2014 viser at Stovner har mottatt flere anmeldelser relatert til familievold enn på samme tid i 2013. Av 200 saker i Oslo hittil i år, stammer 80 fra Stovner. Dermed er Groruddalen med på å dra opp gjennomsnittet i hele hovedstaden.
Selv om tallene umiddelbart virker skremmende, tror stasjonssjefen ikke at det er mer familievold nå enn før, men at det er flere som kommer til politiet.

– Jeg er glad for at mediene har satt større fokus på temaet, og det har kommet fram at ofrene blir ivaretatt av både oss, men også det øvrige offentlige hjelpeapparatet. Forhåpentligvis bidrar det til at flere tør å anmelde, sier han.

—-

Omlag halvparten av Groruddalens befolkning er ikke-etnisk norske, men politiet sier at ingen markante grupper utmerker seg.

– En del ofre og gjerningsmenn har innvandrer-bakgrunn, men de er like fullt en del av befolkningen vår. Det er ikke én gruppe mennesker som stikker seg spesielt ut, sier Lund.

http://www.groruddalen.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=13139

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂