Islamismen kommer tydeligvis ikke fort nok for konvertitt og sosialantropolog Linda Alzaghari – daglig leder i Minotenk. Hun sier at den lar vente på seg. Ja, hun mener jo dette på en sarkastisk måte, da. For liksom å vise at islamkritikk som Document bedriver egentlig bare er noe stort tull.

Hun likte forresten ikke forsiden på det nye tidsskriftet vårt heller:

Det innvandrer- og islamkritiske nettstedet Document.no er nå ute med sitt andre tidsskrift. Temaet for denne utgaven er grunnlovsjubileet og forsiden er prydet med en snodig karikatur som avslører at både sauebønder med svære neser, kamelryttere og gigantiske flaggermus har brutt seg inn i det norske hus på freidig vis.

Linda

Hvor bliver islamismen av?

Er det slik at når islam går inn så går den humoristiske sansen ut? Snodig karikatur. Ikke morsom, men snodig. Ja, ja hun om det. Hun fortsetter med å omtale Document:

Det er fristende å ikke ta Document.no på alvor. Premissene som legges er konspiratoriske og preget av offermentalitet. Det er oss mot verden. Ingen har noensinne prøvd å hindre Document.no fra å ytre seg. De har alle muligheter til å bli både sett og hørt. De er heller ikke de eneste som er bekymret for velferdsstaten, globalisering og islamisme, men det har gått både vinter og vår, og det er fortsatt ingen antydning til at sharialover brer om seg i det norske samfunnet. Det vil heller aldri skje.

Det er bekymringsverdig at Linda Alzaghari ikke har fått med seg hva som skjer i Europa. Daglig leser vi aviser på flere språk som rapporterer om nettopp – en islamering av samfunnet.  25 britiske skoler er involverte i Trojan Horse kampanjen som gikk ut på å kvitte seg med skoleledere for å innsette islamister.  Dette er fremdeles under opprulling i England. En skandale av dimensjoner. Undergrunns-shariadomstoler finnes overalt i Storbritannia, det er heller ikke nytt, men utbredelsen øker raskt. I Frankrike er det over 750 no-go soner. 34% av unge muslimer i Storbritannia vil innføre sharia.

Alt kommer til Norge også – vi er bare litt etter i løypa. Lindas påstand om at dette aldri vil skje, er ingenting annet enn hennes personlige mening som hun selvfølgelig står fritt til å ha.

Linda gikk tidligere med hijab (tok den på med skrekkblandet fryd), men ble lei av å måtte forklare seg hele tiden. Så hun sluttet. Med hijab, ihvertfall. Nå går hun i moskéen uten hijab. For det kan hun fremdeles gjøre – i Norge. Hun tror kanskje at muslimske kvinner kan velge dette? Islam-light. Jeg våger å spekulere i at imamen ved Rabita moskéen ser gjennom fingerne med dette så lenge hun jobber for deres sak.

Rabita moskéen ja, det er den fremste moskéen til det muslimske brorskapet i Norge.

– Jeg vil lære datteren min opp i kristne religiøse skikker som jul, men også muslimske tradisjoner som eid al-fitr. Om hun vil gå med hijab, det velger hun selv.

– Hva om datteren din velger en annen religion?

– Om hun blir glamourmodell? Hun ler og tar håret vekk fra de klare øynene.

– Jeg ønsker å lære henne det jeg kan om islam og andre religioner. Da har jeg egentlig gjort mitt og resten er opp til henne. Det er meningsløst å ha en religion om du ikke ønsker det selv.

Linda Alzaghari mener at det er valgfritt å være muslim og at datteren kan velge dette selv. Kanskje hun kan. Jeg kjenner ikke Lindas ektemann. Kan hende  han er av samme formening. Hvis dette var en utbredt holdning blant verdens muslimer så hadde verden og islam sett annerledes ut.

Valgfrihet.

Ja, Linda, det er det vi ønsker å fortsette å ha her i Norge. Det er derfor vi tilbringer lørdagskvelden med å kommentere ditt innlegg i Dagbladet.

Østlandssendingen  Les hele innlegget i Dagbladet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.