ISIS er den gruppen som flest utlendinger søker seg til. Det er ikke lenger en rag-tag gruppering, men har vokst og kan i dag sammenlignes med Taliban, sier to forskere.

Syrian_civil_war-635x357

ISIS kontrollerer et stort stykke territorium i det nordøstlige Syria. Det grå feltet er under ISIS og det tilstøter Irak, hvor gruppen også kontrollerer de vestlige provinsene. Det er ikke lenge siden de tok kontroll over byen Fallujah. ISIS opererer i sunni-islams historie kjerneområde og drømmer om å gjenreise området som ble kalt al-Sham, som omfatter både Syria og Irak.

“ISIS no longer exists in small cells that can be neutralized by missiles or small groups of commandos.  It is now a real, if nascent and unrecognized, state actor—more akin in organization and power to the Taliban of the late 1990s than al-Qaeda,” security analysts Doug Ollivant and Brian Fishman wrote Wednesday in the online foreign policy magazine War on the Rocks.

http://www.timesofisrael.com/radical-islamists-take-hammer-to-syrian-artifacts/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.