I dag utkommer Ahmed Akkaris bok Min avsked med islamismen. Muhammedkrisen, dobbeltspillet og kampen mot Danmark. Historien har allerede rukket å gjøre voldsomt inntrykk i Danmark.

dk.Akkari  22.08.2013, II 037

foto: Snaphanen, under Akkaris foredrag i Trykkefrihedsselskabet.

Akkari var den ledende imam da imamene i Danmark bestemte seg for å sette den muslimske verden i brann for å tvinge Danmark i kne på grunn av Muhammedkarikaturene. Han så det hele fra innsiden. At han forteller om dobbeltspillet, falskhet og hissing til hat mot landet de var bosatt i – og utad hevdet de respekterte – er forræderi i islamistenes øyne. For Danmark er det et bevis på at de hele tiden har hatt rett.

Akkari har til og med reist hele veien til Brussel for personlig å be Anders Fogh Rasmussen om unnskyldning.

Akkari slår også bena under det politisk korrekte Danmark som valgte å rette skytset mot Jyllands-Posten i stedet for imamene. Denne kritikken rammer også den linjen den norske regjering la seg på, anført av utenriksminister Jonas Gahr Støre. Mads Kastrup skriver i Berlingske:

»Avisen Politiken begyndte at trykke holdninger og artikler, der støttede vores sag,« lyder det i Akkaris beskrivelse af begyndelsen på Muhammedkrisen.

Han fremhæver, at medier i Finland og England mente, at Danmark burde have handlet anderledes for at undgå at skade forholdet til den islamiske verden og skabe unødig ballade:

»Samme budskab flød fra Politiken, der i en række indlæg kritiserede Jyllands-Posten og regeringen og støttede arbejdsguppens (de danske muslimers protestgruppe, red.) krav om en undskyldning (…) Uanset baggrund var det for os glædeligt, at avisen tilsyneladende ikke havde gennemskuet den facade, vi havde opbygget,« hedder det.

Politiken, Gahr Støre og Uffe Ullemann Jensens standpunkt fremstår som rene medløperi.

»Mens den interne opbakning til kampagnen sivede, syntes journalisterne og redaktørerne på Politiken på forunderlig vis stadig at være på min og kampens side. Selvom slaget så oplagt var tabt og de tragiske konsekvenser udstillet på al verdens avisforsider, gik avisen igen og igen systematisk efter Jyllands-Posten og regeringen i det, der nu lignede en egentlig kampagne.«

Boken burde derfor bli viet oppmerksomhet også  i Norge. I den brede venstreorienterte offentligheten er Flemming Rose fremstilt som provokatør. Nå viser det seg at krenkelsen var konstruert, den var spillfekteri for å skjule en bevisst kampanje mot Danmark. Da Akkari & Co var i Libanon hadde de også møter med Hizbollah og Hamas for å planlegge voldelige protester.

Boken gir Rose rett i ettertid. Hans argument om at alle må finne seg i å bli krenket, er rettferdiggjort. De krenkede er i virkeligheten falskenspillere som ønsker å ramme demokratiet ved å spille krenkede. Det er det ubehagelige med Akkaris bok: Den viser at det handlet om makt. At følelsene var falske. Også den egyptiske ambassadøren, Mona Omar Attia, var med på spillet. Hun fikk med seg de andre ambassadørene fra muslimske land til å be om et møte med Fogh Rasmussen. De spilte voldsomt indignerte og ville ha en beklagelse. Nå viser det seg at tegningene bare var et påskudd.

Neste gang muslimer roper om opp en krenkelse vil skepsisen være større. Snakker man for sin syke mor? Er det heller ekspansjon og makt man er ute etter?

At en egyptisk ambassadør kunne delta i et slikt renkespill sammen med Danmarks egne imamer sier en del om hvor lojaliteten ligger og hvor liten respekt man har for landet man bor eller er stasjonert i.

Og netop ambassadør Attia var, ifølge Akkari, hovedkraften bag idéen om en dansk delegation af imamer, der skulle rejse til Mellemøsten og sætte Danmarks forhold til muslimer i lys lue. Det var ikke danske muslimers og imamers egen idé.

Det offisielle Norge forstår ambassadørene. Da Carl I Hagen holdt sin tale i Levende Ord-menigheten i Bergen, om forskjellen på Jesus og Muhammed, protesterte ambassadørene fra muslimske land, og Aftenposten støttet dem på lederplass.

Akkaris avsløring rammer også det offisielle Norge.

 

omslag.ahmed.akkari

Boken er fortalt til journalist Martin Kjær Jensen

forlag ArtPeople/Berlingske

458 sider

ISBN 9788771378047

https://riidr.com/ebog/min-afsked-med-islamismen_ahmed-akkari

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂